Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu kimdir?

Mevlüt Uysal'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından Başakşehir'de AK Parti'nin yeni belediye başkan adayı, Başakşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Yasin Kartoğlu oldu. Peki Yasin Kartoğlu kimdir,aslen nereli,kaç yaşında hepsi bu haberimizde.İşte detaylar...

Mevlüt Uysal'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinden sonra Başakşehir Belediye Başkanı kim olacağı merak konusuydu. Ak Parti yeni belediye başkan adayını belirledi. Buna göre Başakşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Yasin Kartoğlu yeni Başakşehir Belediye Başkanı oldu. Peki, Yasin Kartoğlu kimdir, aslen nereli, kaç yaşında hepsi bu haberimizde.İşte detaylar...

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkşehir'in başına geçecek ismin kararını verdi. Dün akşam kendisine yapılan tebliğ ile başkanlık koltuğuna Yasin Kartoğlu gelecek.

IMG_4925

YASİN KARTOĞLU KİMDİR?

1977 yılında Malatya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul Küçükçekmece'de yapan Yasin Kartoğlu üniversite eğitimini İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamladı. 2009 yerel seçimlerinde Ak Parti Başakşehir Belediyesi Meclis Üyeliği'ne seçilen Kartoğlu, aynı dönemde Başakşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Yasin Kartoğlu Evli ve 2 çocuk babasıdır.

15044f40e71b79743-1335526592
BAŞAKŞEHİR ESKİ BELEDİYA BAŞKANI MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

1966 yılında Antalya/Alanya'da doğan Mevlüt Uysal, ilk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Üniversite yıllarından itibaren ülke ve toplum sorunları ile yakından ilgilendi, siyasi ve sosyal çalışmaların içerisinde aktif olarak bulundu. Okulu bitirdikten sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir taraftanda aktif siyasetle meşgul oldu ve mahalle temsilciliğinden ilçe başkanlığına kadar her kademede hizmet tecrübesi kazandı.

resized_0314d-481256bbmevlut

Gerek mesleği ile ilgili gerekse diğer sosyal konularda faaliyet gösteren birçok sivil toplum örgütünün kuruluşunda yer aldı, yönetiminde bulundu.

1997'den itibaren ikamet etmekte olduğu Başakşehir'de 1. Etap Site Yönetimi, Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimi’nde Başakşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Mevlüt Uysal evli ve dört çocuk babasıdır.

1997’den itibaren ikamet etmekte olduğu Başakşehir’de 1. Etap Site Yönetimi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimi’nde Başakşehir Belediyesi kurucu Belediye Başkanı olarak görev alan Mevlüt Uysal, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimi’nde ikinci kez Başakşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. Mevlüt Uysal evli ve dört çocuk babasıdır.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın, Kadir Topbaş'ın istifa ettiği İstanbul Belediye Başkanlığı'na getirileceği iddia ediliyor.

752x395-1506597919807

Başakşehir’de ikamet eden Mevlüt Uysal. 1997 senesinde Başakşehir’de "1. Etap Site Yönetimi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı" görevine gerdi.

2009 senesinde Başakşehir ve Bahçeşehir birleşerek ilçe oldu. Bunun üzerine Uysal da "29 Mart 2009" Yerel Seçimlerinde "Başakşehir Belediye Başkanı Adayı" adayı oldu.

Bölgede bulunan 127,482 seçmenden 103,111’i oy kullanmıştı ve bunlardan 39,072’sinin oyu Mevlüt Uysal içindi. Uysal, "Başakşehir Belediye Başkanı" seçilmişti.

Mevlüt Uysal "30 Mart 2014" Yerel Seçimlerinde 190,906 seçmenden 92,559’unun oyunu alarak ikinci kez "Başakşehir Belediye Başkanlığı"na seçildi.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu kimdir? ile ilgili etiketler istanbul büyükşehir belediye başakşehir belediye başkan adayı yasin kartoğlu yasin kartoğlu kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.