Barış Telli'nin ayağına ne oldu? Survivor bacağı olmayan yarışmacı kimdir?

Survivor 2023 yarışmasında sağ bacağı olmayan Barış Telli, programı yakından izleyenler tarafından son durumu merak edilmektedir. Ampute Milli Takımı sporcusu olan ve bu sezon Survivor’a damga vurması beklenen Barış Telli’nin ayağının neden bu hale geldiği araştırılmaktadır.

Survivor 2023 yarışmasında sağ bacağı olmayan Barış Telli, programı yakından izleyenler tarafından son durumu merak edilmektedir. Ampute Milli Takımı sporcusu olan ve bu sezon Survivor’a damga vurması beklenen Barış Telli’nin ayağının neden bu hale geldiği araştırılmaktadır.

Survivor 2023 yeni sezonda fırtına gibi başladı. Bu sezonda Ünlüler takımı kadrosunda yer alan Barış Telli en çok dikkat çeken isimlerden birisi haline geldi. Daha öncesinde geçirdiği trafik kazası sonrasında bacağını kaybeden Telli’nin hayatı ve başarılarla dolu kariyeri herkesi duygulandırdı.

Yeni sezonda Barış Telli, Survivor 2023 yarışmasında Ünlüler takımı arasında yerini aldı. Büyük bir heyecanla beklenen sezon, yeni yarışmacılarla başlarken bunlar arasında Telli’nin olduğunu görenler gözlerine inanamadı.

Barış Telli'nin Ayağına Ne Oldu?

1989 yılında Kırıkkale’de dünyaya gelen Barış Telli, 1993 senesinde geçirdiği trafik kazası sonucu sağ bacağını kaybetti. 2021 yılında ise özel koşu protezine kavuştu.

Survivor Barış Telli

Barış Telli Kimdir?

Aslen Kırıkkaleli olan Barış Telli, 1989 yılında Kırıkkale’de dünyaya geldi. Henüz daha 4 yaşında iken 1993 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu sağ bacağını kaybetmesine rağmen hayallerinin peşinde koşmaya devam etti. İlk olarak İsmet Aydınlı İlköğretim Okulu’nda jimnastik takımında kariyerine başladı.

Spor alanında yeteneklerini konuşturan Telli, camianın tanıdık isimlerinden Hadi Neşet Türkmen tarafından verilen destekle beraber 2021’de özel koşu protezine kavuştu ve sonrasında da 2023’te Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda boy gösterdi.

100 m koşu, yüksek ve uzun atlamada 3 altın madalyanın sahibi olan Telli, Milli takım forması giyerek ülkemizi temsil etti. Telli, yüksek atlamada Avrupa ikincisi olarak Türkiye rekoru kırdı.

Survivor Barış Telli

Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı’nın da formasını giyen Telli, dünya üçüncülüğü elde ederek 2015 yılında da gol kralı oldu. Aynı sene Beden Eğitimi Öğretmeni olan Telli, 2016’da tekerlekli sandalye tenisine başladı ve yine aynı yıl Türkiye Şampiyonluğu’nu elde etti.

2017’de Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı ile Avrupa Şampiyonluğu başarısı ile eden Telli şimdilerde Survivor 2023 yarışmasında Ünlüler takımında boy göstermekte.

Barış Telli'nin ayağına ne oldu? Survivor bacağı olmayan yarışmacı kimdir? ile ilgili etiketler Barış Telli Survivor 2023
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.