Banka promosyonu caiz mi? Diyanet banka promosyonu için ne dedi?

Banka promosyonu caiz mi sorusu, emekli maaşını, aylıklarını özel bankalardan alanlar tarafından merak edilip araştırılan konulardan. Yılın belirli günlerinde emeklilere promosyon veren bankalar, emekli maaşlarını bankalarından çekmesi halinde emeklilere promosyon olarak para veriyor. Peki, Diyanet banka promosyonu için ne fetva verdi?

Diyanet İşleri Başkanlığı, yayınladığı videoda bankalardan promosyon almaya hazırlanan vatandaşlara yönelik banka promosypnu caiz mi, haram mı sorusuna yanıt verdi.

Banka promosyonları için şüpheden tam uzak değil açıklamasını yapan Diyanet İşleri Başkanlığı, bu parayı kendinize harcamayın önerisinde bulundu. Peki, banka promosyonu haram mı?

BANKA PROMOSYONU CAİZ Mİ?

Diyanet tarafından bu soruya verilen cevap “İşleyiş bakımından faize tam olarak benzememekte ise de şüpheden de tümüyle uzak değildir. Bu itibarla temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olanların bu parayı kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları için kullanmamaları ve ihtiyaç sahibi fakirlere vermeleri uygun olur." ifadeleri ile yayımlandı.

“Bankaların, bu hizmetleri yürütme konusunda kurum ve kuruluşlarca kendilerinin tercih edilmesi karşılığında, gerek kurum ve kuruluşlara gerekse çalışanlarına vermiş oldukları promosyonlar, işleyiş bakımından faize tam olarak benzememekte ise de şüpheden de tümüyle uzak değildir.” denildi.

BU PARAYI KENDİNİZE HARCAMAYIN

Diyanet “Banka promosyonu caiz midir” sorusuna Diyanet TV’den verilen yanıt ise şu şekildedir:

“İşleyiş bakımından faize tam olarak benzememekte ise de, şüpheden de tümüyle uzak değildir. Bu itibarla temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olanların bu parayı kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları için kullanmamaları ve ihtiyaç sahibi fakirlere vermeleri uygun olur”

BANKA PROMOSYONU CAİZ Mİ SORUSUNA VERİLEN YANIT İÇİN TIKLAYIN

 

Banka promosyonu caiz mi? Diyanet banka promosyonu için ne dedi? ile ilgili etiketler Diyanet İşleri Başkanlığı banka promosyonu Diyanet
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.