Bank Asya'ya iki konteynır dolusu para

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından tasfiyesine karar verilen, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) en önemli finans ayağı Bank Asya'ya, örgütün elebaşının talimatıyla iki konteynır dolusu para gönderildiği belirlendi.

Bursa'da FETÖ/ PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 59 sanık hakkında hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamede, örgüt elebaşının Bank Asya'ya destek çağrısı yaptığı dönemde bankanın Bursa şubelerine, Kocaeli'nin Gebze ilçesinden TIR'la para gönderildiğine yer verildi. Sabah'ın haberine göre; iddianamede, "Orhan" adlı gizli tanık, çarpıcı bilgleri bilgileri paylaştı: "Örgüt üyesi iş adamının akaryakıt istasyonu ile tekstil firmaları, bir yakınına satılmış gibi gösterildi. Buradan elde edilen 20 milyon lira, Yıldırım şubesine yatırıldı. Şubeye bir günde 49 milyon lira geldi."

2 GÜNDE 260 MİL YON TL

Bank Asya şubelerine il dışından para getirildiğini belirten gizli tanık, "Gebze'den, örgüte yakın iki polis memuru tarafından Bursa'ya 2 konteynır hacminde, tır'la para getirildi. Yıldırım şubesine 80 milyon, Kestel 60 milyon lira, Bursa şubesine de 120 milyon TL para toplandı" dedi.

Bank Asya'ya iki konteynır dolusu para ile ilgili etiketler Bank Asya
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.