Balon balığı nerelerde bulunur? Marmara, Ege, Karadeniz'de balon balığı var mı?

Balon balığı avcılığını desteklemek adına Resmi Gazete tarafından yayınlanan bildiride kuyruk başına 5 lira ödeme yapılacağı belirtildi. Balon balığı nerelerde bulunur? Marmara, Ege ve Karadeniz’de balon balığı var mı? İşte ayrıntılar…

Balon balığı avcılığını desteklemek adına Resmi Gazete tarafından bir bildirim yayınlandı. Tarım ve Orman Bakanlığının Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesine Dair Tebliğ sonrasında ayrıca balon balığı kuyruğunun 1 milyon adete kadar her bir adedi başına 5 lira destekleme ödemesi yapılacağı kaydedildi.

BALON BALIĞI NERELERDE BULUNUR?

Genellikle deniz diplerinde yaşayan balon balığı etinin zehirli olması ve tehlike hissettiği anda şişmesiyle dikkat çeker. Ekonomik değeri az olan balon balığının bazı türleri yerli balıkların neslini tehdit eder. Oltaları kopardıkları için de balıkçılar için tehdittir.

Akdeniz, Ege ve Marmara'da taşlık ve yosunlu bölgelerde yaşar. Dipte yatarak başının üstündeki gözleri ile küçük canlıları veya balıkları görüp avlar. Nisan – Mayıs aylarında kışladıkları derin sulardan sahillere, bazen de acısu bölgelerine sokulup Temmuz – Eylül arasında üreme yapar. Yavrular önce planktonlarla daha sonra omurgasızlarla beslenir. Özel avcılığı yapılmadığı için ekonomik değeri azdır. Eti zehirlidir. İşgalci bir balıktır. Bazı türleri yerli balıkların neslini tehdit eder. Oltaları kopardığı için balıkçıların en kötü kabusudur.

 

Balon balığı nerelerde bulunur? Marmara, Ege, Karadeniz'de balon balığı var mı? ile ilgili etiketler balon balığı Balon balığı nerelerde
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.