Baklava alırken dikkat: Bayramda hastanelik olmayın! Sahte baklavalar piyasada… Gerçek baklava nasıl anlaşılır? Uzmanı yanıtladı

İzmir'de faaliyet gösteren bir baklava firmasının yönetim kurulu üyesi olan Cevdet Murat, kaliteli baklavanın sahtesinden nasıl ayırt edilebileceği ile alakalı bazı tüyolar verdi. İşte çok önemli ayrıntılar…

Baklava, birçok insanın bayramlarda ve özel günlerde severek yediği geleneksel bir tatlıdır. Ancak, malzeme maliyetlerinin artmasıyla birlikte, bazı vicdansız satıcılar sahte baklavayı şüpheli derecede düşük fiyatlarla satmaktadır. Bir tüketici olarak, sahte baklava tüketmenin risklerinin farkında olmak ve kaliteli baklavayı nasıl tespit edeceğinizi öğrenmek önemlidir. Haberimizde size bu konuda bazı tüyolar vereceğiz.

UCUZ BAKLAVADAN NEDEN UZAK DURMALISINIZ?

Baklava alırken dikkat: Bayramda hastanelik olmayın! Sahte baklavalar piyasada… Gerçek baklava nasıl anlaşılır? Uzmanı yanıtladı

Murat, 70-80 liraya satılan baklavalardan uzak durulması, 350 liranın altında satılan baklavalara ise şüpheyle yaklaşılması gerektiği konusunda uyarıyor. Kaliteli baklavanın birinci sınıf hammadde ve işçilik kullanılarak üretildiğini, sade yağ ve fındık kullanımının kaliteli bir ürün üretmede çok önemli olduğunu belirtiyor. Sade yağ yerine margarinle yapılan baklavalar daha ucuz olabilir ancak insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olabilir.

Murat, cevizli baklavanın 300 TL’den, fıstıklı baklavanınsa 380 TL’den aşağı satılamayacağını ifade etti.. Bu aralıkların altında baklava fiyatlarına rastlarsanız şüphelenmek gerekiyor. Murat, kaliteli baklavanın titiz bir çalışma ve birinci sınıf malzeme ile yapılması gerektiğini vurguluyor.

KALİTELİ BAKLAVANIN PÜF NOKTALARI

Murat, kaliteli baklavanın nasıl anlaşılacağına dair bazı ipuçları paylaşıyor. Baklavanın parlaklığının doğal olması ve çatalınızı batırdığınızda 'hişt' diye ses çıkarması gerektiğini tavsiye ediyor. Kaliteli baklava aynı zamanda ağızda erimelidir. Baklavayı yerken en iyisi ters çevirmek ve baklavanın tadının ve yağının en iyi olduğu alt kısmını damağa getirmektir.

Bir tüketici olarak baklava satın alırken dikkatli olmalısınız. Kaliteli baklava, birinci sınıf malzemeler, uygun işçilik ve büyük bir çaba gerektirir. Eğer fiyat gerçek olamayacak kadar iyi görünüyorsa, muhtemelen baklava sahtedir. Ucuz baklavadan kaçının ve hem lezzetli hem de sağlıklı olan yüksek kaliteli baklavaya yatırım yapın. Baklava seçerken uzmanın verdiği ipuçlarını unutmayın ve sağlınız için çok fazla tatlı tüketmeyin.

Baklava alırken dikkat: Bayramda hastanelik olmayın! Sahte baklavalar piyasada… Gerçek baklava nasıl anlaşılır? Uzmanı yanıtladı ile ilgili etiketler Baklava
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.