Bakanlıklara talimat verildi! Memura ek zam yolda! En düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Büyükşehirlerde yaşayan memurlara kira ve tazminat desteğinin verilmesi için çalışmalara başlanmış olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur maaşlarına ek zam yapılması ile ilgili de talimatlar verdi. İşte milyonlarca memuru umutlandıran yeni gelişmelere ilişkin ayrıntılar…

Ocak ayının başında yüzde 13,52’lik refah payı düzenlemesi ile toplamda yüzde 30 oranında maaş zammı alan memurlar, gözlerini temmuz ayı zamlarına çevirdi. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan 3 enflasyon verisinin ardından temmuz ayı taban maaş zamları belirlenecek olan memurlar, yaklaşan seçimler ile birlikte yeni açıklamalar ile karşı karşıya kaldı.

Geçtiğimiz gün Memur- Sen Genel Kurulu’nda önemli açıklamalara imza atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özellikle deprem felaketinin ardından büyükşehirlerde fahiş seviyelere dayanan kira fiyatlarına dikkat çekti. Bu kapsamda büyükşehirlerde yaşayan kamu görevlileri için kira ve tazminat desteğine yeşil ışık yakan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ek zam için de harekete geçti. Konu ile ilgili olarak bakanlıklara talimat verildiği öğrenilirken birtakım detaylar da ortaya çıktı.

BAKANLIKLARA TALİMAT VERİLDİ!

Memur- Sen Genel Kurulu’nda memurları ve emeklileri yakından ilgilendiren birtakım açıklamalara imza atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na talimat vermiş olduğunu belirtti. Talimatları kapsamında en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye yükseltilmiş olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, memurlar için temmuz ayını işaret ederek maaş zammının yanı sıra refah payı düzenlemesinin de yürürlüğe gireceğini belirtti.

YENİ ZAMLAR NE ZAMAN YANSIYACAK?

Bakanlıklara talimat verildi! Memura ek zam yolda! En düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Ocak ayının başında refah payı düzenlemesi ile birlikte yüzde 30 oranında maaş artışı alan memurlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni açıklamaları ile umutlandı. Bir ara zammın söz konusu olup olmadığını merak eden memurlar konu ile ilgili olarak araştırmalarını sürdürürken en yakın zam açıklamasının yüksek ihtimal ile temmuz ayının başında yapılacağı öğrenildi. Bu kapsamda en düşük memur maaşının hangi seviyeye çekileceği, refah payının hangi oranda olacağı da temmuz ayının başında belli olacak.

Bakanlıklara talimat verildi! Memura ek zam yolda! En düşük memur maaşı ne kadar olacak? ile ilgili etiketler memur Memur-Sen maaş zam
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.