Bakanlık düğmeye bastı: Fiyatların belirlenmesi için çimento sektörüne inceleme başlatıldı!

Ticacaret Bakanlığı gelen şikayetlerin ardından harekete geçti ve fiyatların belirlenmesi ile ilgili sektöre yönelik inceleme başlattı.

Edinilen bilgiye göre, Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı tarafından, son dönemde yazılı ve görsel medyada da yer alan çimento cinsi ürüne ilişkin aşırı fiyat artışları, serbest rekabet ortamını bozucu eylem ve işlemler, çimento sektöründe yaşanan sorunlar ile riskli alanların tespiti ve bunlara ilişkin çözüm önerilerinin, sektördeki üretici, tedarikçi ve perakendeci nezdinde tüm yönleriyle araştırılması ve incelenmesi için müfettişlerden oluşan bir heyet görevlendirildi.

KONUT FİYATLARININ YÜKSELMESİNE NEDEN OLUYOR

Çimento sektöründeki fiyat artışları konut maliyetlerini doğrudan etkiliyor. Konut maliyetlerinin artması da satışa sunulan evlerin fiyatlarının yükselmesi anlamına geliyor. İnşaat maliyetlerinin yükselmesinden dolayı müteahhitler de teslimatları geciktirmeye başladı. Fiyatların yükselmeye devam etmesi durumunda konut satışları aşağı yönde baskılanabilir.

GÜNCEL ÇİMENTO FİYATLARI KAÇ TL?

32,5 olarak satılan gri çimentolar genellikle şantiyelere satılıyor ve bir torbası 65 TL+KDV. 52,5'luk bir beyaz çimentonun 1 paketi ise 90 TL+KDV.

Bakanlık düğmeye bastı: Fiyatların belirlenmesi için çimento sektörüne inceleme başlatıldı! ile ilgili etiketler çimento fiyat
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını Akıncı İHA'nın bulmasından rahatsız oldu!

Gazeteci Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulmasından rahatsız oldu. Dünya AKINCI TİHA'yı ayakta alkışlarken, 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' diyerek küçümsemeye kalkan Altaylı'ya tepki yağıyor.