Bakanlık, deprem sonrası ehliyet sınavlarını ertelemişti! İşte güncel sınav takvimi

Deprem sonrası, eğitim sürecine ilişkin pek çok değişiklik yaşandı. Bu kapsamda ehliyet sınavları da ertelenmişti. Gözler şimdi Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek yeni tarihe döndü.

Kahramanmaraş merkez üssü olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından pek çok kamu kurum ve kuruluşu alarm durumuna geçti. Bakanlıkların da alarm durumunda olduğu deprem bölgelerine ilişkin pek çok önlem kararı alındı. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı da birtakım önemli kararlara imza attı. Sınavların ertelenmesi de bunlardan biriydi.

Depremin gerçekleştiği 6 Şubat 2023 tarihinden bir gün sonra, yani 7 Şubat 2023 tarihinde başlayacak olan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu (MTSK) e-Sınav oturumları ile 11 Şubat 2023 tarihinde başlayacak olan Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) kalfalık ve ustalık sınavları ertelenmişti. Peki, ehliyet sınavı ne zaman, ertelendi mi? Motorlu taşıt e-sınavları hangi tarihte yapılacak? Kalfa ve ustalık sınavları ne zaman? İşte tüm detaylar…

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDAN ERTELEME KARARI GELDİ

Bakanlık, deprem sonrası ehliyet sınavlarını ertelemişti! İşte güncel sınav takvimi

Depremin hemen ardından bir açıklama gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanlığı, ilk olarak eğitim ve öğretim ara verdi. Ardından geçtiğimiz hafta gerçekleşmesi beklenen sınavları askıya alan Milli Eğitim Bakanlığı, konuya ilişkin aldığı kararda; “7-12 Şubat 2023 tarihlerinde yapılacak olan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu (MTSK) e-Sınav oturumları Türkiye genelinde ileri bir tarihe, 11-12 Şubat 2023 tarihlerinde yapılacak olan Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) ‘Genel Zihinsel Yetenek Alanı Ön Değerlendirme Uygulamaları’ Türkiye genelinde ileri bir tarihe ve mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında yapılan kalfalık ve ustalık sınavları da ileri bir tarihe ertelendi” ifadelerini kullanarak, sınavların ertelendiğini duyurdu.

İLERİ TARİHE İLİŞKİN AÇIKLAMA GELMEDİ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘İleri bir tarihe ertelendi’ vurgusu ile ertelenen MTSK sınavları ile kalfalık ve ustalık sınavlarına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilmesi beklenen sınavların yeni sınav takvimine ilişkin henüz bir bilgi paylaşımı olmadı. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, ilk olarak tüm Türkiye’de durdurduğu ilk ve orta kademedeki eğitimin 20 Şubat’ta yeniden başlamasına karar verdi.

Bakanlık, deprem sonrası ehliyet sınavlarını ertelemişti! İşte güncel sınav takvimi ile ilgili etiketler MEB Ehliyet sınavı deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.