Bakan Yusuf Tekin duyurdu: Öğretmen atamalarında mülakatlar ile ilgili yeni karar! Nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında mülakatların artık kamera kaydı altına alınacağını açıkladı. Tekin ayrıca müfredata "Türk Toplumunda Aile" adlı bir seçmeli dersin de eklendiğini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, merakla beklenen öğretmen atamalarında mülakat konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Habertürk'te canlı yayına konuk olan Bakan Tekin, öğretmen alımlarında yapılacak mülakatların kamera kaydı altına alınacağını açıkladı.

MÜLAKATLAR NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Tekin, "Her bir öğretmen adayı arkadaşımızdan tesadüfi örneklem yoluyla elektronik ortamda hazırlanmış soru sorulacak. Öğrencilere ders anlatır gibi anlatacak. Karşısında arkadaşlarımız olacak, aralarında uzman ve başöğretmenden oluşan komisyon. Sürecin sonucunda öğretmen arkadaşlarımızın neyi ölçeceğine dair kılavuzumuz var." diyerek yeni mülakat sistemini anlattı.

KAYIT ALTINA ALINACAK

Bakan Tekin mülakatların kayıt altına alınacağını belirtirken şu ifadelere yer verdi:

"Sonrasında da 45 dakikanın son kısmı öğretmen adayı arkadaşımız kendi sınavıyla ilgili olarak bir yazılı cevap da verecek. Mülakatın içerisinde kayıt olması açısından. Bütün sınav kamera kaydıyla kayıt altına alınacak."

"TÜRK TOPLUMUNDA AİLE" SEÇMELİ DERSİ GELDİ

Bakan Tekin, "Türk Toplumunda Aile"' adlı dersin müfredata ve seçmeli dersler arasına katıldığını açıkladı.

Tekin, "Bizi biz yapan değerler her neyse gelecek kuşaklara aksettirebilmek istiyoruz. Bu anlamda hem müfredatımızın içine hem de seçmeli derslerimizin içerisinde "Türk Toplumunda Aile" diye bir ders koyduk." dedi.

Bakan Yusuf Tekin duyurdu: Öğretmen atamalarında mülakatlar ile ilgili yeni karar! Nasıl yapılacak? ile ilgili etiketler Yusuf Tekin Öğretmen
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.