Bakan Yumaklı: Ramazan öncesi et fırsatçılarına göz açtırmayacağız

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, et fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada"Rekabet Kurumu dün açıkladı. Sektör paydaşları açıkladı. Bunların herhangi bir maliyet artışıyla ya da üretimin azlığı ya da çokluğuyla açıklanabilir bir yönü yok. Bunun adı fırsatçılıktır. Ramazan öncesi fırsatçılığıdır" dedi. Bakan Yumaklı Ticaret Bakanlığı ile birlikte bu fırsatçılara göz açtırmayacaklarını söyledi. İşte detaylar...

Kırşehir Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde (TİGEM) gazetecilerin sorularını cevaplandıran Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Rekabet Kurumu’nun açıklamalarına da dikkat çekerek et fiyatlarındaki artışın maliyet veya üretim miktarıyla açıklanabilir yönü olmadığını bildirdi.

Bakan Yumaklı: Ramazan öncesi et fırsatçılarına göz açtırmayacağız

"BU FIRSATÇILAR GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ"

“Bunun adı fırsatçılıktır, Ramazan öncesi fırsatçılığıdır” diyen Bakan Yumaklı, “Açıkçası bunu da anlamakta güçlük çekiyoruz. Biz Ticaret Bakanlığımızla birlikte bu fırsatçılara göz açtırmayacağız.” dedi.

Türkiye'nin hem hayvansal üretimi hem de bitkisel üretiminin ihtiyaçlarını karşılar nitelikte olduğuna değinen Yumaklı, Türkiye’de tüketilen etin hepsinin yurt dışından geldiğinde yönelik bir algı oluştuğunu kaydetti ve sınırlı miktarda ithalatın piyasayı regüle etmek amacıyla yapıldığını aktardı.

TİGEM Kırşehir işletmesi gibi işletmelerin verimli üretim kapasitelerini artırmaya devam edeceğini kaydeden İbrahim Yumaklı,

“Hayvancılık yol haritamız açıklandığı andan itibaren sektörden de gerçekten çok güzel dönüşler ve bununla ilgili cesaretlendiklerini söyleyen üreticilerin olduğunu bilmek bizi de ziyadesiyle memnun etti.” şeklinde konuştu.

Bakan Yumaklı: Ramazan öncesi et fırsatçılarına göz açtırmayacağız ile ilgili etiketler ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı İbrahim Yumaklı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.