Bakan Yumaklı duyurdu! Antalya Kemer'deki orman yangını dördüncü gününde kontrol altına alındı

Antalya'nın Kemer ilçesinde 24 Temmuz'da çıkan orman yangını ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle 4. gününde kontrol altına alındı. Yangının söndürüldüğünü duyuran Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ''Yangının ilk anından itibaren cansiparane görev yapan orman teşkilatımızın ve diğer tüm kurum çalışanlarının emeğine sağlık" dedi.

Antalya Kemer Göynük Değirmendere Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 24 Temmuz Pazartesi akşam saatlerinde yangın başladı.

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLER DEVREDE

Karadan ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgedeki yangına sabahın ilk ışıklarına kadar gece görüşlü helikopterler ile müdahale edildi.

Yangını kontrol altına alma çalışmalarına sabah saatlerinde havalanan çok sayıda helikopter ve uçak da katıldı. Bölgede görev yapan helikopterler, denizden aldıkları suyu yanan alanlara taşıyarak söndürme çalışmalarına destek verdi.

Karadan da çok sayıda arazöz, iş makinesi, itfaiye araçları ve orman işçileriyle alevlerin yayılmaması için mücadele etti.

BAKAN YUMAKLI: 'YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI'

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Kemer'deki 4 gün süren orman yangınının söndürüldüğünü duyurdu.

Bakan Yumaklı yaptığı açıklamada "Antalya, Kemer orman yangını havadan ve karadan yapılan etkin müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangının ilk anından itibaren cansiparane görev yapan orman teşkilatımızın ve diğer tüm kurum çalışanlarının emeğine sağlık" dedi.

 

Bakan Yumaklı duyurdu! Antalya Kemer'deki orman yangını dördüncü gününde kontrol altına alındı ile ilgili etiketler Antalya Orman Yangını
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.