Bakan Şimşek'ten sadeleşme açıklaması: Amaç krediye erişimi kolaylaştırmak TL'ye geçişi özendirmek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Merkez Bankasının sadeleştirme kararlarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Şimşek, "Amaç krediye erişimi kolaylaştırmak ve TL'ye geçişi özendirmek." ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankacılık sisteminde Türk lirasının (TL) payını artırmaya yönelik adımlarla birlikte sadeleşme kapsamında ihracat kredileri ve firmaların krediye erişimine yönelik uygulama kolaylıkları getirdi.

Bakan Şimşek'ten sadeleşme açıklaması: Amaç krediye erişimi kolaylaştırmak TL'ye geçişi özendirmek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabında sadeleşme ile ilgili açıklama yaptı. 

Bakan Şimşek, "Daha iyi işleyen bir piyasa ekonomisi için önemli sadeleşme adımları. Amaç krediye erişimi kolaylaştırmak ve TL'ye geçişi özendirmek." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

Bakan Şimşek'ten sadeleşme açıklaması: Amaç krediye erişimi kolaylaştırmak TL'ye geçişi özendirmek ile ilgili etiketler ekonomi Hazine ve Maliye Bakanlığı Mehmet Şimşek TCMB
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.