Bakan Pakdemirli Erzurum'da konuştu: "Kuraklık desteği getirdik, piyasalar bunun çok üstünde oluştu"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Erzurum İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Pakdemirli ziyaretinde Toprak Mahsullerı Ofisi tarafından duyurulan arpa fiyatının çiftçiye mağduriyet yaşatmayacağını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Erzurum İl Başkanlığı'na gerçekleştirdiği ziyarette Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından açıklanan arpa fiyatı konusunda yorum yaptı. Pakdemirli konuşmasında "Hemen bir kuraklık desteği getirdik ve bununla beraber piyasalar bunun çok üstünde oluştu." ifadesini kullandı.

Bugün bakanlık tarafından yapılan açıklamada da arpa fiyatlarının piyasa fiyatının altında kaldığı ve çiftçinin zarara uğratıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada arpa fiyatlarına ilişkin sözlerinin çarpıtılarak farklı bir şekilde kamuoyuna yansıtıldığı aktarılırken, TMO'nun alım fiyatlarını hasat döneminden önce Mayıs ayında açıkladığına dikkat çekildi

Açıklamada Mayıs sonrasında kuraklığın etkileri ile verimin düşmesinin hasat sonrasında ürün maliyeti hesaplamalarına artış yönünde etki ettiği belirtildi.

"ÇİFTÇİ ALIM FİYATININ ÜZERİNDE FİYATLA ÜRÜNLERİNİ PAZARLADI"

Bakanlığın açıklamasında maliyet ve fiyatların, hasatla oluşan verileri içerdiği belirtilirken şu değerlendirme yapıldı:

"Bu veriler dikkate alındığında, 2021 yılında çiftçilerimizin ortalama maliyetinin ve açıklanan alım fiyatlarının üzerinde bir fiyatla ürünlerini pazarladığı görülmektedir. Diğer taraftan, meydana gelen kuraklık nedeniyle verim kaybı yaşayan üreticilerimize kuraklık desteği verilmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda 651 bin üreticimize toplamda 2,6 milyar lira kuraklık destek ödemesi aralık ayının ikinci yarısından itibaren çiftçilerimizin hesaplarına aktarılmaya başlanacaktır. Bakanlık olarak her zaman çiftçilerimizin, üreticilerimizin yanındayız ve onları desteklemeye devam edeceğiz."

Bakan Pakdemirli Erzurum'da konuştu: "Kuraklık desteği getirdik, piyasalar bunun çok üstünde oluştu" ile ilgili etiketler Bekir Pakdemirli Toprak Mahsulleri Ofisi arpa

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.