Bakan Nebati'nin Londra temasları! Bankacı ve yatırımcılarla belirli periyotlarda görüşülecek

Londra'da 2 gün boyunca bankacı ve yatırımcıların üst düzey yöneticileriyle bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bankacı ve yatırımcılarla belirli periyotlarda iletişimin sürdürülmesi konusunda hemfikir kalındı” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 7-8 Şubat 2022 tarihlerinde Londra’da bankacı ve yatırımcıların üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi.

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Rezidansı'nda düzenlenen basın toplantısında temaslarını değerlendiren Bakan Nebati, iki gün süren görüşmelerde 18 varlık yönetim şirketi, 19 uluslararası kalkınma ve yatırım bankası ile 10’dan fazla özel sermaye, altyapı ve girişim sermayesi fonu ve teknoloji şirketi temsilcilerinin yer aldığını söyledi.

Londra’ya gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Nureddin Nebati, “Toplam 2 gün süren görüşmelerde 18 varlık yönetim şirketi, 19 uluslararası kalkınma ve yatırım bankası ile 10’dan fazla özel sermaye, altyapı ve girişim sermayesi fonu ve teknoloji şirketi katılım sağladı ve toplam 100’e yakın üst düzey yönetici ile görüşmeler gerçekleştirildi. Yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gösterilen toplantılarda, Türkiye Ekonomisinin görünümüne ilişkin değerlendirmeler paylaşıldı. Buna ek olarak Türkiye Ekonomi Modeli hakkında kapsamlı bilgiler verildi ve önümüzdeki döneme ilişkin öngörüler üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu” dedi.

BELİRLİ PERİYOTLARDA GÖRÜŞMELER SÜRDÜRÜLECEK

Toplantılarda, döviz kurlarında sağlanan istikrar ile Türkiye’deki enflasyonun geçici olduğunu dile getirdiklerini söyleyen Bakan Nebati, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin dinamik üretim kapasitesi, güçlü büyüme performansı, sağlıklı kamu maliyesi, sağlam bankacılık sektörü ve düşük borçluluğu ile gerek bölgesinde gerek küresel çapta ön plana çıkan ve önemli bir potansiyel barındıran gelişmekte olan yıldız bir ülke olduğu toplantılarda vurgulandı. Ayrıca, döviz kurlarında sağlanan istikrar ile birlikte ülkemizdeki enflasyonun geçici olduğu toplantılarda dile getirildi. Bankacı ve yatırımcılarla belirli periyotlarda iletişimin sürdürülmesi konusunda hemfikir kalındı.”

KUR KORUMALI TL MEVDUAT HESABI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı mevduat hesabına ilişkin, "Şu anda 10 milyar dolar civarına gelen bir döviz, toplamda da dün itibariyle 312 milyar lirayı aşan ciddi bir mevduat oluşmuş durumda" dedi.

 

Bakan Nebati'nin Londra temasları! Bankacı ve yatırımcılarla belirli periyotlarda görüşülecek ile ilgili etiketler Londra Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yabancı bankacılar yabancı yatırımcılar
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.