Bakan Nebati: Fırsatçılık yaparsan Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın nasıl bir Bakanlık olduğunu anlayacaksın!

TRT ortak yayınında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir gün önce duyurduğu yeni ekonomi tedbirlerini TRT ortak yayınında detayları ile anlatan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Fiyatlar toparlanırken fiyatlarını geri çekmeyenler; kazancın senin ortak değiliz ancak fırsatçılık yaparsan Hazine ve Maliye Bakanlığının nasıl bir Bakanlık olduğunu anlayacaksın." dedi.

Türkiye'nin yeni ekonomi modelini TRT ortak canlı yayınında anlatan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, döviz kuru toparlandığı halde fiyatlarını geri çekmeyerek fırsatçılık yapanlara çağrıda bulundu.

Bakan Nebati, "Fiyatlar toparlanırken fiyatlarını geri çekmeyenler; kazancın senin ortak değiliz ancak fırsatçılık yaparsan, bu ülkeye zarar verecek adımlar atarsan, çok farklı hareketlerde bulunursan, bundan sonra Hazine ve Maliye Bakanlığının nasıl bir Bakanlık olduğunu anlayacaksın." dedi.

Bazı sektörlerin gereksiz yere fiyat artışı yapmayarak müşterilerine ihanet etmediğine dikkat çeken hazine ve Maliye Bakanı, bazı kesimlerin ise sebepsiz yere gerçekleşen döviz artışlarını bire bir fiyatlarına yansıttığını ifade etti. Böyle bir dönemde bazı kalemlerdeki fiyat artışlarının makul görülebileceğini anlatan Nebati, "Bundan sonra döviz kurlarında hızlı bir toparlanma olacak. Bu konuda hiçbir tavizimiz yok." diye konuştu.

Türkiye'de bazı kesimlerin sosyal medyanın etkisinde kaldığına değinen Bakan Nebati, gündemi manipüle eden, yalan yanlış pek çok bilginin, geçek olmayan sanal hesaplar üzerinden dolaşıma sokulduğunu anlattı.

"TÜRKİYE DÜN AKŞAM GERÇEKLERİ GÖRDÜ"

Tüm bu yalan bilgilere karşı gerçeklerin elbet bir gün ortaya çıkacağını dile getiren Nebati, "Türkiye dün akşam itibarıyla gerçekleri gördü. Çünkü makroekonomik göstergelerle asla bağdaşmayan büyük bir çatışma vardı. Bu çatışma düzeldi. Sosyal medya üzerinden yalan yanlış propaganda yapanların canına okuyacağız. Kimsenin Türk Lirası ile özellikle de başta küçük yatırımcılar olmak üzere bireylere ve Türkiye'ye zarar verme hakkı ve yetkisi yoktur." açıklamasını yaptı.

 

 

Bakan Nebati: Fırsatçılık yaparsan Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın nasıl bir Bakanlık olduğunu anlayacaksın! ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanı nureddin nebati fırsatçılar fahiş zamlar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.