Bakan Mehmet Şimşek: "Sadece yerli ve milli TOGG'a izin veriyoruz"

Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, kurumların tasarruf önlemlerine ilişkin yaptığı açıklamalarda "Örneğin 'taşıtım eski, yenilenmesi lazım' diye talepler geliyor. Onay verirken 'sadece yerli ve milli olan, TOGG'u alabilirsin' diyoruz." dedi.

Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, "Vatandaşımız kamuda tasarruf da bekliyor. Bu konuda yoğun çaba içindeyiz." dedi ve ekledi:

"Bizim bakanlığımızda yurt dışı gezilerini yoğun şekilde inceliyoruz, gerekli mi, bir kişi gitse olur mu? Bu konularda da hassasiyet gösteriyoruz. En büyük tasarruf üretken alanlara kaynakların kanalize edilmesidir."

SADECE TOGG'A ONAY

Bakan Şimşek, "Kurumların planlanmış taşıt talepleri var. Örneğin 'taşıtım eski, yenilenmesi lazım' diye talepler geliyor. Onay verirken 'sadece yerli ve milli olan, kullanımı ucuz olan elektrikli TOGG'u alabilirsin' diyoruz, ikincisi mevcudu satacaksın diyoruz. Muhtemelen mevcut daha pahalıdır, dizel ya da benzinlidir, gideri yüksektir. Bu konularda hassasız." açıklamasında bulundu.

 

Bakan Mehmet Şimşek: "Sadece yerli ve milli TOGG'a izin veriyoruz" ile ilgili etiketler TOGG Mehmet Şimşek
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.