Neden Çin aşısı tercih edildi?

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir görüşme gerçekleştirdiğini ve Çin aşısına ilişkin merak ettiği soruların yanıtını aldığını açıkladı. Ahmet Hakan, Çin aşısının neden tercih edildiğine ilişkin Bakan Koca'nın, ''İnaktif yöntemle üretildi. Bu yöntemi kullanması nedeniyle daha fazla tercih edilmesi gereken aşıdır.'' dediğini aktardı. İşte detaylar...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aralık ayının ortasında Türkiye'ye gelecek Çin menşeli aşıya ilişkin merak edilenleri Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a anlattı.

İşte o açıklamalardan öne çıkanlar;

NEDEN ÇİN AŞISI TERCİH EDİLDİ?

Bakan Koca, "İnaktif yöntemle üretilen aşılar daha güvenilirdir. Tarihte bilinen en iyi yöntem budur. Bunun uzun vadeli sonuçlarını biliyoruz. Virüsün genetik yoluyla geliştirilen mRNA aşıları, kısa vadede iyi sonuç verdi. Ama orta ve uzun vadede nasıl bir etkisi olacağını bilmiyoruz." diye konuştu.

AŞILARI YAPTIRMAK ZORUNLU MU?

Bakan Koca, "Bir mecburiyet söz konusu olacak mı? Yani aşı olmak zorunlu hale getirilecek mi?" sorusuna, "Bu konuyu Bilim Kurulu’nda ele aldık. Vardığımız sonuç şu oldu: Mecburiyet olmasın ama vatandaşımızı ikna edelim. Hangi aşıların hangi yöntemle üretildiğini, hangi yöntemin daha iyi bir yöntem olduğunu vatandaşımıza anlatacağız. Aşının menşeine değil de yöntemine odaklanılması gerektiğini anlatacağız." yanıtını verdi.

"KAMUOYUNUN HUZURUNDA AŞIYI YAPTIRACAĞIM"

Koca, "Aşıyla ilgili tüm onay süreçleri bittikten sonra bir hastaneye gideceğim ve kamuoyunun huzurunda aşıyı yaptıracağım. Ardından da o hastanede bulunan bütün sağlık çalışanlarımız aşılarını yaptıracaklar." açıklamasını yaptı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Neden Çin aşısı tercih edildi? ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Korona Test Ahmet Hakan Hürriyet aşı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.