Bakan Koca "En önemli toplantı olacak" demişti... Kritik gün geldi! Maske yasağı kalkabilir...

Bilim Kurulu 6 hafta aradan sonra bugün toplanacak. Bakan Koca yaptığı açıklamada "Bilim Kurulu'nun en önemli toplantılarından biri olacak" demişti. Kritik toplantıdan beklenti kapalı alanda süren maska yasağının ve karantina süresinin kalkması yönünde.

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bugün toplanacak.

"EN ÖNEMLİ TOPLANTILARDAN BİRİ"

"En önemli toplantılarından birini" yapacak Bilim Kurulu'nda, okullarda maske kullanımı dahil olmak üzere bu anlamda alınacak önemli kararlar alınacak.

MASKE VE KARANTİNA KALKIYOR

Bilim kurulu'nun bugün toplanması bekleniyor. Belli alanlar dışında maskenin tüm kapalı alanlarda kaldırılmasının gündemde olacağı bildirildi.

TOPLU TAŞIMA VE HASTANELERDE DEVAM EDECEK

Toplu taşıma, hastaneler gibi bazı yerlerde ise sınırlama devam edecek. Maskenin kaldırılacağı yerlerden birinin de okullar olması bekleniyor.

KARANTİNA SÜRESİ DE KALKACAK

Bir haftalık karantina süresinin kaldırılmasının da ele alınacağı belirtiliyor. Bu kuralı bir çok Avrupa ülkesi kaldırmış durumda.

BAKAN KOCA: SALGINI ZİHNİMİZDEN ÇIKARMA ZAMANI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kanaatimce bu toplantı Bilim Kurulu'nun en önemli toplantılarından biri olacaktır. Koronavirüs salgını halen gündemimizde olsa da artık zihnimizden çıkarma zamanı gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hastanelerimizde, yoğun bakımlarda gittikçe hastalarımız azalmakta, COVID servisleri peyderpey kapanmaktadır. Bu hafta çarşamba günü toplanacak Bilim Kurulu'nda salgında gelinen noktayı ve mevcut tedbirleri ele alacağız. Kanaatimce bu toplantı Bilim Kurulu'nun en önemli toplantılarından biri olacaktır."

 

Bakan Koca "En önemli toplantı olacak" demişti... Kritik gün geldi! Maske yasağı kalkabilir... ile ilgili etiketler Bilim Kurulu maske yasak toplantı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.