Bakan Koca açıkladı! Covid-19'un yeni varyantı Eris Türkiye'de görüldü mü?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüsün yeni varyantının Türkiye’de görülmediğini belirterek “Kapandığımız dönemlere geri dönmemiz söz konusu değil” dedi. İşte detaylar...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca açıkladı! Covid-19'un yeni varyantı Eris Türkiye'de görüldü mü?

Koronavirüsün yeni varyantının Türkiye’de görülmediğini belirten Bakan Koca, “Ülkemizde bu ve benzeri bir varyant görülmedi. Bu görülen varyantlar sakın bizi endişelendirmesin ve kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil. Hala Covid görülüyor. Bu dönemde giderek mutasyonlarla, etkinliği daha da azalan bir varyant dönemi görüyoruz" dedi.

Kızamık vakaları kontrol altında

Ülke genelindeki kızamık vakalarındaki artışla ilgili değerlendirmede bulunana Bakan Koca, “Vakalar ciddi oranda azaldı. Aşılamalara devam ediyoruz, endişelenecek bir durum söz konusu değil, her şey kontrol altında” ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları
 
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının kabul edilemez olduğunu belirten Bakan Koca, "Önleyici olarak gri kod uygulaması olacak" diye konuştu.
 
Çanakkale'deki yangında son durum
 
Çanakkale'de 2 gündür yaşanan orman yangınlarıyla ilgili son durumu aktaran Bakan Koca, "Yangın düne göre biraz daha kontrol altında. 95 hastamız etkilenmiş durumda" dedi.

 

Bakan Koca açıkladı! Covid-19'un yeni varyantı Eris Türkiye'de görüldü mü? ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca Çanakkale Yangın
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.