Bakan Kasapoğlu duyurdu! Nisan ayı KYK burs ve kredi ödemeleri hesaplara geçmeye başladı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen KYK burs ve kredi ödemelerine ilişkin yeni bir açıklama yapıldı. Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, nisan ayı ödemelerinin hesaplara geçmeye başlamış olduğunu bildirdi. Bu noktada öğrenciler, kendi ödemelerinin hangi tarihte yatırılacağını araştırmaya başladılar. İşte ayrıntılar…

Son dönemlerde oklarını yukarı yönde tutmaya devam eden, mart ayında düşüşe geçmiş olsa da yine de tüketicilerin bütçeleri üzerinde ciddi bir baskı oluşturan enflasyon, geçim derdinin ortaya çıkmasına sebep oldu. Mevcut maaşları ile ay sonlarını getiremeyen tüm vatandaşlar için dahil oldukları maaş gruplarına bağlı olarak enflasyon üzeri maaş iyileştirmelerine imza atan yetkililer, bu kararlarına gençleri de dahil etti.

Sene başında memur ve emekli maaşlarının yanı sıra asgari ücrete de enflasyonun üzerinde bir zam yansıtıldı. Bunun ile birlikte ilgili ödeme kalemlerine bağlı olarak hesaplanan diğer ödeme hizmetleri de yeniden hesaplandı. Bu noktada gençleri de unutmayan yetkililer, ilgili şartları sağlayan üniversite öğrencilerinin erişimlerine açık olan KYK burs ve kredi ödemelerinde de iyileştirmeye giderek aylık ödeme tutarını 850 TL’den bin 250 TL’ye kadar yükselttiler.

2022- 2023 akademik takviminin başlaması ile birlikte bin 250 TL’lik KYK burs ve kredi hizmetlerinden yararlanan üniversite öğrencilerine, bakanlıktan bir son dakika açıklaması geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, nisan ayı ödemelerine ilişkin bilgilendirmede bulundu.

NİSAN AYI ÖDEMELERİ YATIRILMAYA BAŞLANDI!

Bakan Kasapoğlu duyurdu! Nisan ayı KYK burs ve kredi ödemeleri hesaplara geçmeye başladı!

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu gençleri yakından ilgilendiren bir açıklamada bulundu. KYK burs ve kredi ödemelerinin 6 Nisan 2023 tarih itibari ile yatırılmaya başlandığını ifade eden Bakan Kasapoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Nisan ayı GSB burs ve öğrenim kredileriniz hesaplarınıza yatırılmaya başlandı. İyi ve sağlıklı günlerde harcamanız dileği ile. GSB her anında hep yanında.”

BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ HANGİ TARİHLERDE YATACAK?

T.C. kimlik numarasının sonu 0 olanlara dün ödemelerine kavuştu. Kimlik numarasının sonu 2 olanlara 7 Nisan, 4 olanlar 8 Nisan, 6 olanlar 9 Nisan ve 8 olanlar ise 10 Nisan tarihlerinde kredi/ burs ödemelerini hesaplarından çekebilecekler.

Bakan Kasapoğlu duyurdu! Nisan ayı KYK burs ve kredi ödemeleri hesaplara geçmeye başladı! ile ilgili etiketler Bakan Kasapoğlu KYK Gençlik ve Spor Bakanlığı Burs ve Kredi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.