Bakan Çavuşoğlu'ndan Tahıl Koordinasyon Merkezi açıklaması: Şimdi ateşkese odaklanmalıyız!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gürcistan Dışişleri Bakanı Darchiashvili ile ortak basın toplantısı düzenliyor. Tahıl Koordinasyon Merkezi ile ilgili konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Rus tahılının ihracıtının önündeki engel de kalktı. Şimdi ateşkese odaklanmalıyız." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gürcistan Dışişleri Bakanı Darchiashvili ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları...

Savaş başlamadan önce de savaşın önlenebilmesi için yoğun çaba sarf ettik. Başladıktan sonra da Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sonlandırılması için sürdürüyoruz.

Bugün gerçekleştirilen görüşmenin çok verimli olduğunu belirten Gürcü Bakan da görüşmede ikili ve bölgesel meselelerin alındığını söyledi. Bizler yoğun çaba sarf ettik. Tıkandığımız yerlerde Cumhurbaşkanımız liderlerle görüştü. Anlaşma imzalandı. Temennimiz kesintiye uğramadan sorunla karşılaşmadan bu ihracat gerçekleşsin. En önemlisi acil ihtiyacı olan ülkeler tahıla ulaşabilsin. İstanbul'daki koordinasyon merkezi denetleyecek. Sadece Ukrayna değil Rus tahılının önündeki engel de kalktı.

Şimdi ateşkese odaklanmamız lazım. Barışın da kaybedeni yok. Bu savaş diplomasi masasında bitecek. Türkiye olarak biz elimizden geleni göstermeye devam edeceğiz.

 

 

Bakan Çavuşoğlu'ndan Tahıl Koordinasyon Merkezi açıklaması: Şimdi ateşkese odaklanmalıyız! ile ilgili etiketler tahıl koordinasyon merkezi Çavuşoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.