Bakan Çavuşoğlu'ndan ABD'ye sert tepki: Bu silahları sen veriyorsun, açıklamalar samimiyetsiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'nin temizlenmesi için gerekenleri yapacaklarının altını çizdi. Bakan Çavuşoğlu teröristlerin Türk askerlerine saldırıları sonrası ABD'nin yaptığı açıklamanın göstermelik olduğunu belirterek, Washington yönetiminin teröristlere silah sağlamaya devam ettiğine dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nikaragua Dışişleri Bakanı Denis Moncada Colindres ile Dışişleri Bakanlığı’nda görüştü. Görüşme sonrası gazetecilere açıklama yapan Çavuşoğlu, terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'nin kuzeyinden temizlenmesi için gerekenleri yapacaklarını belirterek, ABD'nin teröristlere verdiği desteğe dikkat çekti.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamarından satır başları şöyle:

"YPG/PKK'nın Türkiye'ye roket atma menzili aşağı yukarı 30 KM. ABD ve Rusya ile bir mutabakata varmıştık. Her ülkede bu bölgedeki teröristleri 30 KM güneye çıkaracaktı. Münbiç'teki teröristleri de buradan temizleyecekti. Bu sözler malesef tutulmadı. Sivillere de bize de yapılan saldırılarda ABD'nin de Rusya'nın da sorumluluğu var, sözlerini tutmadılar. Bizim de yapmamız gereken kendi göbeğimizi kendimiz kesmek. Cumhurbaşkanımız da söyledi, 'Gerekeni yapacağız.'

ABD 'Kınıyoruz bu saldırıları' diyor. Bu silahları kim veriyor. Bu silahları sen veriyorsun, sen destekliyorsun! Bu samimiyetsiz bir açıklamadır. Aslında PKK/YPG'ye yönelik yapacağımız her hamle Suriye'nin toprak bütünlüğü için de önemli."

Bakan Çavuşoğlu'ndan ABD'ye sert tepki: Bu silahları sen veriyorsun, açıklamalar samimiyetsiz ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu ABD silah Suriye pkk/ypg
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.