Bakan Bilgin staj konusunun EYT'deki yeri hakkında net konuştu! Staj bir mağduriyet değil!

Senenin son kabine toplantısı başlamadan önce önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, merak ile beklenen EYT yasasına ilişkin net konuştu. İşte detaylar…

2023 yılına girilmesine sayılı günler kala düzenlenen yılın son kabine toplantısı, vatandaşlar tarafından yakından takip edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde yürütülmüş olan toplantı öncesinde kameraların karşısına geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, merak ile beklenen EYT yasasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Senelerdir emeklilik haklarına kavuşabilmenin yollarını arayan milyonlarca EYT’li vatandaş için bu sene harekete geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı vatandaşları umutlandırırken çalışmanın başında olan Bakan Vedat Bilgin, EYT’ye ilişkin merak edilenleri kabine toplantısı öncesinde yanıtladı. Bakan Bilgin yapmış olduğu açıklamada EYT yasası için tarih de verdi.

BAKAN BİLGİN’DEN EYT AÇIKLAMASI!

Bakan Bilgin staj konusunun EYT'deki yeri hakkında net konuştu! Staj bir mağduriyet değil!

26 Aralık Pazartesi günü düzenlenmiş olan kabine toplantısı öncesinde kameraların karşısına geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kendi idaresinde olan konulara yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle son dönemlerin en çok konuşulan başlıklarından olan EYT mevzusuna ilişkin konuşan Bakan Bilgin, staj mevzusunun EYT’deki yerine de bir açıklık getirdi. Staj döneminde iş akdinin başlamadığına dikkat çeken Bakan Bilgin, dolayısı ile de stajın bir mağduriyet durumunu yansıtmadığını, bir eğitim olduğunu vurguladı.

EYT mevzusuna ilişkin açıklamalarına devam eden Bakan Bilgin, yasanın aralık ayı bitmeden Meclis’e taşınacağını müjdeledi. EYT’de gelinen son aşamayı toplantı kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacağını ifade eden Bakan Bilgin, yaş şartına da değindi. Şu an için bir yaş şartının olup olmayacağına ilişkin net bir açıklama yapamayacağına dikkat çeken Bakan Bilgin, “ihtimal dahilinde” diyerek kafaları karıştırdı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI!

Toplantı sonrasında kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan da EYT mevzusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan söz konusu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizin kazancını çalışanlar başta olmak üzere her kesim ile paylaşmak konusunda kararlıyoruz. Emekli ve memur artışlarını da yine bu yaklaşım ile açıklayacağız. Çalışan vatandaşlarımızın emeklilik ile ilgili beklentilerini karşılayacak olan hazırlığı yakın zaman içerisinde tamamlıyoruz. EYT yakında tamamlanacak. Burada amacımız yeni yıldan önce EYT’yi gündemden çıkarmak.”

Bakan Bilgin staj konusunun EYT'deki yeri hakkında net konuştu! Staj bir mağduriyet değil! ile ilgili etiketler EYT Vedat Bilgin
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.