Bahar alerjisine en doğal ne iyi gelir? Bahar alerjisinin doğal tedavisi nedir?

Bahar alerjisine en doğal ne iyi gelir sorusu içinde bulunduğumuz bahar aylarından alerjiye yakalanmış vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Bazılarımız için ilkbaharda dışarı çıkmak bahar alerjisiyle boğuşmak demek. Peki bahar alerjisine en doğal ne iyi gelir? Detaylar haberimizde...

Bahar alarjisine en doğan ne iyi gelir sorusu ilkbaharla birlikte bahar nezlesine kapılmış vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Polen alerjisi olarak da bilinen bahar alerjisi içinde bulunduğumuz bahar aylarında sıklıkla yaşanıyor. Peki Bahar alejisine en doğal ne iyi gelir? İşte yanıtı...


BAHAR ALERJİSİNE EN DOĞAN NE İYİ GELİR?


- Öncelikle evdeki kalabalığı azaltın. Ne kadar çok eşya, o kadar çok toz demek. Alerji mevsiminde tetikleyici bir unsur olan tozdan kurtulun. Bahar temizliği yapın ve işe baş ucunuzdaki fazla kitapları ayıklayarak başlayın.

- Eve döndükten hemen sonra güzel bir sıcak duş alın. Hem bütün gün hapşırmaktan bitkin düşen vücudunuzu rahatlatır, hem de üzerinizdeki polenlerden temizlenmenizi ve nefes almanızı kolaylaştırır.

- Orta Çağ’dan beri ilaç niyetine tüketilen ısırgan otu, alerjik belirtilere sebep olan histamin salınımını azaltır. Kurutulmuş ısırgan yapraklarından yapılan kapsüllerden kullanabilir ya da taze yaprakları kaynatıp çayını içebilirsiniz.

- Bazı uzmanlara göre yaşadığınız bölgede üretilen bal, bölgedeki alerjenlere karşı bağışıklık geliştirmenize yarıyor.

- Güne doğal elma sirkesi ile başlayın. Elma sirkesi içerdiği B1, B2, A ve E vitaminleri, kalsiyum, potasyum ve magnezyum sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir, burun tıkanıklığına iyi gelir. Elma sirkesinin aynı zamanda sindirim sistemine ve ödem atmaya da yaradığını biliyoruz.

- Burun akıntısından kurtulmak için sarımsağa ne dersiniz? Sarımsakta antihistamin etkisi gören “quercetin” maddesi var. Aynı zamanda C vitamini açısından zengin. Yemeklerde çiğ kullanabilir ya da bir kaç diş sarımsağı ezdikten sonra kaynar suyla karıştırıp buhar tedavisi yapabilirsiniz. Quercetin içeren diğer yiyeceklerden soğan, pırasa ve elmayı da alerjiyle savaşırken tüketmekte yarar var.

- Brokolinin yararları saymakla bitmez. Alerji konusunda en önemli özelliği içerdiği C vitamini. Aynı şekilde ıspanak, pazı, karalahana gibi yeşillikler de C vitamini, folik asit ve E vitamini açısından zengin olduklarından alerji mevsiminde özellikle tüketmek istediğimiz yiyecekler.
Araştırmalar D vitamini eksikliğinin alerjiyle bağlantılı olduğunu gösteriyor. Süt, ayran, kefir ve yumurta sarısı D vitamini içeren yiyeceklerden bazıları.

- Genelde bağırsak sağlığı için tavsiye edilen probiyotiklerin bağışıklık sistemini koruduğunu ve dolayısıyla alerjiyle savaşmakta yardımcı olduğunu biliyoruz. Yoğurt, kefir, peynir, doğal turşu, kombuça, probiyotik yiyeceklerden bazıları.

- Astım hastalarına tavsiye edilen okaliptüs yağı enflamasyonu azaltıyor. Sıcak su dolu bir kaba bir kaç damla damlatın ve banyonun zeminine yerleştirin. Duş alırken nefes almanızı kolaylaştırır.

- Alerji mevsiminde nefesinizi açmak için bol bol acı yiyin, yemeklerinize biber ekleyin, taze zencefil çiğneyin.

BAHAR ALERJİSİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Polenler alerjik kişilerde ani gelişen tekrarlayıcı hapşırıklar, burun akıntısı veya burun tıkanması, burun ve damakta kaşıntı, gözlerde yanma ve kaşıntı, geniz akıntısı gibi belirtiler gösterir. Ancak bazı kişilerde cilt döküntüleri kaşıntı, bazı kişilerde astım şeklinde de görülebilir.

Bahar Alerjisine Doğal Çözümler! | Moda Bilinci

BAHAR ALERJİSİ KİMLERDE GÖRÜLÜR?

Bahar nezlesi, Atopik dediğimiz çevresel alerjenlere karşı duyarlılığı olan kişileri etkiler. Yapılan araştırmalara göre, anne veya babası alerjik olan çocuklarda alerjiye rastlanma ihtimali yüzde 30, her iki ebeveyni alerjik olan çocuklarda alerjiye rastlanma oranı yüzde 60'tır. Çocuklarda bahar alerjisi teşhisi koymak için ise biraz beklemek gerekir. 2 yaşından küçük çocuklara bu teşhisi koymak yanıltıcı olabileceğinden çocuğun en az iki bahar mevsimi geçirmesini öneriyoruz.

Bahar alerjisine en doğal ne iyi gelir? Bahar alerjisinin doğal tedavisi nedir? ile ilgili etiketler sağlık bahar alerjisi bahar alerjisidoğal tedavi
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.