Bağ-Kur Temmuz 2023 emekli zammı ne kadar? Bağ-Kur primi kaç TL olacak? EYT 7200'e ne oldu?

Bağ-Kur emekli maaşı zammı Temmuz 2023 konusu gündemdeki yerini koruyor. Temmuz ayı başlamasıyla birlikte gelen zam haberlerinin sonrası Bağ-Kur emekli zammı araştırılıyor. Bu çerçevede 'Bağ-Kur Temmuz 2023 emekli zammı ne kadar?' veya 'Bağ-Kur primi kaç TL olacak?' gibi sorular araştırılıyor. Peki Bağ-Kur emekli zammı kaç TL olacak? İşte 2023 Temmuz Bağ-Kur zammı...

Yurt genelinde 15 milyon emekliyi doğrudan ilgilendiren konular hakkında daha fazla bilgi ortaya çıkmaya başladı. Asgari ücret ve memur maaşlarındaki iyileştirmelerin ardından emeklilerin alacakları maaş miktarı da netleşmeye başladı. EYT, memur emeklisi ve işçi emeklilerinin ardından BağKur emeklileri de Temmuz ayında hangi oranda zam alacaklarını merak ediyor. Peki Bağ-Kur Temmuz 2023 emekli zammı ne kadar? Bağ-Kur primi kaç TL olacak? 2023 Bağ-Kur primi ne kadar oldu? Bağ-Kur EYT 7200'e ne oldu? İşte ayrıntılar...

Bağ-Kur Temmuz 2023 emekli zammı ne kadar? Bağ-Kur primi kaç TL olacak? EYT 7200'e ne oldu?

BAĞ-KUR TEMMUZ 2023 EMEKLİ ZAMMI!

Temmuz ayının başlamasıyla birlikte, zam haberleri ardı ardına gelerek rakamlar daha net hale geldi. Asgari ücret ve memur maaşlarına yapılan iyileştirmelerin yanı sıra vergi ve harçlarda da artış yaşandı. Şimdi ise işçi, EYT'li ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranlarına odaklanılmış durumda. Şu anda 7.500 lira olarak uygulanan emekli maaşının artış oranı merak konusu. Beklentiler, asgari ücretle benzer bir oranda olması yönünde olsa da henüz yetkililer tarafından net bir açıklama yapılmadı. Bu nedenle, 15 milyon emekli vatandaşın gündemi hâlâ meşgul etmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz Ocak ayında refah payıyla birlikte emekli maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapıldı ve en düşük yaşlılık aylığı 7.500 liraya yükseltildi. 6 aylık SGK ve Bağ-Kur emekli zam oranı ise yüzde 19,77 olarak belirlendi ve enflasyon farkı da dâhil edildi.

Bağ-Kur Temmuz 2023 emekli zammı ne kadar? Bağ-Kur primi kaç TL olacak? EYT 7200'e ne oldu? - Resim : 2

BAĞKUR PRİMİ KAÇ TL OLACAK?

2023 yılı için Bağ-Kur prim tutarları şu şekildedir: Geçmiş dönem borcu olan ve aylık Bağ-Kur ödemelerini düzenli yapmayanlar için en düşük 3.452,76 TL, Geçmiş dönem borcu olmayan ve aylık BağKur ödemelerini düzenli yapanlar için ise %5 indirim uygulanarak en düşük 2.952,36 TL olarak belirlendi.

BAĞKUR EYT 7200'E NE OLDU?

BağKur EYT 7200 konusunda henüz bir yasa tasarısı bulunmamaktadır. Bağ-Kur emeklileri umutla bekleyişlerini sürdürürken, yetkililerin konuyla ilgili açıklama yapması beklenmektedir.

Bağ-Kur Temmuz 2023 emekli zammı ne kadar? Bağ-Kur primi kaç TL olacak? EYT 7200'e ne oldu? ile ilgili etiketler Bağ-Kur emekli zam
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.