Bafra cezaevinde 1 mahkum koronadan mı öldü?

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan cezaevinde bulunan Mehmet Yeter adlı 70 yaşındaki hükümlüğün geçtiğimiz hafta koronavirüs nedeniyle öldüğü ileri sürülmüştü. Başsavcılık bir açıklama yaparak kangren nedeni ile kaldırıldığı hastanede vefat ettiğini belirttiği Yeter'in semptomlar göstermesi nedeniyle yapılan her iki Kovid-19 testinin de negatif çıktığını belirtti. Açıklamada cezaevinde koronavirüs vakasının bulunmadığının altı çizildi.

Bafra Cezaevinde bulunan ve şeker hastası olduğu belirtilen hükümlü Mehmet Yeter'in ölümüne ilişkin spekülasyonlar üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı. 

Başsavcı Turgut Türkmen imzası ile yapılan yazılı açıklamada,

"Bazı medya kuruluşlarında ve sosyal medyada 'Bafra Cezaevinde koronavirüs' haberleriyle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanının yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Bafra T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü bulunan Mehmet Yeter, daha önce yakalandığı şeker hastalığından dolayı ayağında gelişen kangren nedeniyle 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmiştir.

Tedavi süresince koronavirüs belirtileri gözlemlenen hükümlüye iki defa uygulanan koronavirüs testi de negatif çıkmıştır. Bacağındaki kangrene bağlı olarak hayatını kaybeden hükümlünün vefatı, telefon ile ailesine bildirilmiştir.

Bafra T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan koronaya karşı tüm tedbirler en üst düzeyde alınmış olup kurum çatısı altında koronavirüsle ilgili pozitif vaka bulunmamamaktadır. Söz konusu haber ve paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

denildi.

 

Bafra cezaevinde 1 mahkum koronadan mı öldü?

 

Bafra cezaevinde 1 mahkum koronadan mı öldü? ile ilgili etiketler Koronavirüs şeker bafra cezaevi kangren Başsavcı turgut türkmen
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.