Bacaklarda morarma neden olur? Neyin belirtisi?

Bacaklardaki morarmalar, siz hiçbir yere vurmamış olmasanız bile cildinizde oluşabilir. Küçük kazalar sonucu vücutta oluşan morarmalar, ciddi hastalıklara neden olabilir. Peki bacaklarda morarma neyin belirtisi

Bacaklarda morarma oluşması, halk arasında berelenme ve ciltte morarma yaşa bağlı olarak gelişebilir. Ancak çok zaman bu morarmaları ciddiye almayabilirsiniz. Ancak dikkat edin, vücudun muhtelif yerlerinde oluşabilecek morarmalar ciddi bir travmadan değilse önemli hastalıklara sebep olabilir.

Bacaklar vücutta en çok morarmaların yaşandığı yerlerdir. Bir yere çarpınca oluşan morarmalar başka şekillerde de vücutta bulunabilir.

BACAKLARDA MORARMA NEDEN OLUR?

Şayet bir travma olmaksızın bacakta morarma oluşmuşsa ve morarma uzun süre duruyorsa; bu durum gerçekten korkulması gereken bir kan hastalığının habercisi olabilir. Ayrıca travmanın şiddeti ve morarma derecesinin de orantılı olması gerekir. Ufak bir çarpma sonrasında büyük morarmalar meydana gelmesi de tehlikeli.

HANGİ HASTALIKLARDA MORARMA OLUR?

Morarma bu durumlarda kan ve kan ile bağlantılı hastalıkların çoğunda ilk belirti olarak ortaya çıkar. Morarmalar, Lösemi, Hemofili A ve Hemofili B gibi hastalıkların habercisi olabilir. Troid hastalıklarından birisi olan Graves hastalığı da kol ve bacaklarda morluklara neden olabilmektedir.

Bacaklarda morarma neden olur? Neyin belirtisi? ile ilgili etiketler sağlık bacaklarda morarma vücutta morarma
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.