Babası gibi kaleden düştü! Amcasından şok ifadeler

Urda Kalesi'nde fotoğraf çektirmek isterken hayatını kaybeden babanın ardından kızı da geçtiğimiz gün aynı yerden düşüp yaralandı. Genç kızın amcası, yeğenlerinin bunalıma girdiğini ve düşen yeğeninin sürekli babasının öldüğü yeri görmek istediğini söyledi.

Urfa Kalesi'nde poz verirken 40 metreden düşüp ölen adamın 16 yaşındaki kızı da aynı yerde 10 metre yükseklikten düştü. Genç kızın amcası: "Kardeşimin düşme görüntüleri defalarca yayınlandı. İzleyen çocuklarının psikolojisi bozuldu ve içine kapandılar. Yeğenim ise sürekli babasının düştüğü yere gitmek istiyordu." dedi.

8 ÇOCUĞUNUN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Olayın ardından Halil D.'nin 4-19 yaş arasındaki 8 çocuğunun psikolojileri bozuldu. Çocuklardan 16 yaşındaki S.D., dün "Okula gidiyorum" diyerek evden çıktı ancak tarihi Urfa Kalesi'ne gitti. Babasını kaybettiği yeri görmek isteyen liseli kız, ayağı kayınca 10 metreden düşerek yaralandı. Hastaneye kaldırılan S.D.'nin sağlığının iyi olduğu belirtildi.

"SÜREKLİ BABASININ DÜŞTÜĞÜ YERİ GÖRMEK İSTİYORDU"

Kardeşinin acısının ardından yeğeninin düşmesiyle ikinci şoku yaşayan amca Mehmet Fatih D. "Yeğenim S.D. daha önce defalarca 'Babam nasıl düşmüş, bir gün mutlaka oraya gideceğim' demiş. Dün de kaleye gidip babasının düştüğü yere tek başına çıkacakken ayağı kayıp düşmüş. Kardeşimle aynı saatlerde düşmüş yeğenim de" dedi.

"TÜM KARDEŞLER BUNALIMDAYDI"

Kardeşinin düşme anına ilişkin görüntülerin sosyal medya ve televizyonlarda defalarca yayımlanmasının çocukların psikolojisini bozduğunu anlatan Fatih D. şöyle devam etti: "Görüntüleri izlemişler, içlerine kapandılar. S.D. de kardeşleri de bunalımdaydı. Kardeşim vefat ettikten sonra daha cenazeyi kaldırmadan 19 yaşındaki büyük kızı A. oraya çıkmak istedi. 'Babam nasıl atladıysa ben de öyle atlayacağım' dedi. Akrabalarımız engelledi." Mehmet Fatih D. kaleden başkalarının da düşmemesi için önlem alınmasını istedi.

"GÖRÜNTÜYÜ MODEL ALIP UYGULAYABİLİRLER"

Gazete Habertürk'ten Hüseyin Şentürk'ün haberine göre uzmanlar, milyonlarca defa paylaşılan görüntünün aileyi olumsuz etkileyeceği konusunda hemfikir.

Prof. Dr. Özgür Yorbik: Çocuklar için travmatik hatta kalıcı etkileri olabilir. Model alıp uygulayabilir, ancak bu görüntülere duyarsızlaşabilirler de. Empati becerisinden yoksun travmaya yatkın bireylere dönüşebilirler.

Prof. Doğan Şahin: İzleyen insanın travmatize olmaması mümkün değil. İnsanların bu haberlere gülerek tepki vermesi de aslında bir defans. 'Beni etkilemiyor, ben kabuk bağladım' diyenler zaten bu tip olayların duygusal önemini idrak edemez hale gelmiş kişiler.

Babası gibi kaleden düştü! Amcasından şok ifadeler ile ilgili etiketler urfa kalesi düşen adam kızı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.