Aziz Yıldırım'a şike kumpasını bakın kimler kurmuş?

Şike kumpası soruşturması tamamlandı. 108 şüphelinin bulunduğu iddianamede 1 numaralı sanık Fetullah Gülen. İddianamede şike soruşturmasının 2011 öncesi Zaman gazetesindeki toplantıda planlandığı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu, şikede kumpas soruşturmasını tamamladı. 434 sayfadan oluşan iddianame başsavcılık tarafından onaylandı. Bir numaralı sanık olarak Fetullah Gülen’in yer aldığı iddianamede, Mehmet Baransu, Ekrem Dumanlı, İhsan Kalkavan, Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Mutlu Ekizoğlu’nun da aralarında bulunduğu 108 kişi şüpheli olarak gösterildi. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, futbolcu Emmanuel Emenike, Beşiktaş’ın eski yöneticisi Serdal Adalı ve teknik direktör Rıza Çalımbay da müştekiler arasında yer alıyor.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede şüphelilere, “Usulsüz kayıt”, “Özel hayatın gizliliğinin ihlali”, “Resmi belgede sahtecilik”, “İftira”, “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma”, “Silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma”, “Haberleşmenin gizliliğini ihlal” suçlamaları yöneltiliyor. İddianamede şike kumpasının Gülen’in talimatıyla yapıldığı vurgulandı. Gülen’in bir sohbetinde “Futbol camiasına da girelim, kitleleri etkilemek için” gibi ifadeler kullandığı belirtildi. Bu sohbetten sonra Zaman gazetesinde bir toplantı yapıldığı ve şike soruşturmasının detaylarının konuşulduğu ifade edildi. Bu toplantıya katılanlar arasında Hidayet Karaca, Ekrem Dumanlı, İlhan İşbilen ve Suat Yıldırım iddianamede yer aldı. Toplantıdakilere, Gülen tarafından “Futbol’da olalım. Bizim arkadaşlara söyleyelim. emniyettekiler sağlam altyapı oluşturulsun” talimatı verildiği tespit edildi. Hidayet Karaca’dan bu işin enformasyonunu halletmesi istendi.

YILDIRIM NEDEN HEDEF OLDU?

İddianamede Aziz Yıldırım’ın FETÖ tarafından neden hedef olarak seçildiğine de değinildi. FETÖ’nün Aziz Yıldırım’ı ‘Ergenekoncu’ olarak tanımladığı ve askeri ihalelerde yer aldığından hedef aldığı iddianamede anlatıldı. Amacın ise kaos çıkartmak olduğu ifade edildi.

‘SERDAR ADALI FETÖ’YE PARA VERİP TAHLİYE OLDU’

İddianamede şike davasında sanıklara önce kumpas kurularak tutuklamalarının sağlandığı ardından da para karşılığı tahliye olmaları için tekliflerde bulunulduğu anlatıldı. Örgütün “Kumpası kur, hem futbolu ele geçir, hem de yüklü miktarda para ele geçirme’ amacı güttüğü ifade edildi. Bunun bir örneğinin Serdar Adalı’da yaşandığı iddia edildi. Beşiktaş’ın eski yöneticisi Serdar Adalı’nın avukat aracılığıyla para verdiği takdirde tahliye olabileceği teklifinin yapıldığı, Adalı’nın da bu şekilde yüklü miktarda para ödeyerek şike davasından tahliye edildiği belirtildi.

‘YÖNETİCİLERİMİZ PKK İLE GÖRÜŞÜYOR’

Tanık ifadelerine de yer verilen iddianamede FETÖ’nün Kuzey Irak’ta da etkili olduğu belirtildi. Ayrıca FETÖ’nün terör örgütü PKK ile işbirliğinden de bahsedildi. Tanıklardan birinin “Yöneticilerimiz PKK ile ayda birkaç kez görüşüyor” dediği ifadesi iddianamede yer aldı.

Eski Fatih Üniversitesi Rektörü, KPSS soruşturmasının bir numaralı sanığı Şerif Ali Tekalan’ın PKK ile yapılan görüşmelerde bulunan isimler arasında olduğu idddianamede yer aldı.

‘SEN GEL ŞİKE İÇİN BİZDE YAZ’ TEKLİFİ

İddianamede, Zaman gazetesinin şike zamanında haber müdürlüğünü yapan Mehmet Fatih Uğur’un yazar Cihan Oskay’ın biletlerini kredi kartıyla alarak “Sen gel şike ile ilgili bizde yaz. Köşede verelim” teklifinde bulunduğu da yer aldı. Ancak Oskay’ın bu teklifi kabul etmediği belirtildi.

ŞİKENİN OLMADIĞI TARİHTE DİNLEME YAPILDI

İddianamede, mağdurlar hakkındaki dinlemelerin ‘örgüt kurma ve yönetme’ suçlarından alındığı ancak o tarihte 6222 sayılı ‘Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un yürürlükte olmadığı, dolayısıyla şikenin suç olmadığı tarihte mağdurlara dinleme yapıldığı anlatıldı.

Aziz Yıldırım'a şike kumpasını bakın kimler kurmuş? ile ilgili etiketler Aziz Yıldırım şike soruşturması
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.