Aytun Çıray'dan "HDP" çıkışı: Meleklerin cinsiyetini mi tartışacağız?

Aytun Çıray'dan HDP-PKK eleştirilerine "Bizans" göndermeli yanıt: Milliyetçiliklerimizi yarıştırmaya yönelik tartışmaların Cumhur İttifakı'nın işine yarayacağı da açık. Anayasa'nın ilk dört maddesi ve Lozan dahi delinirken meleklerin cinsiyetini mi tartışacağız?

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Sözcü'den Uğur Dündar'a konuştu.

Röportajda, Millet İttifakı ile HDP ilişkisi konusunda izledikleri pasif siyaset nedeniyle eleştirilerin hedefinde olan partisini savunan Çıray, milliyetçi oldukları kadar "demokrat" olduklarını da savundu.

Aytun Çıray bu konuda, "Biz Atatürk'ün ideallerini takip eden bir milliyetçilik anlayışına sahibiz" açıklaması yaptı.

HDP Milletvekili Semra Güzel'in PKK kamplarında çekilen fotoğrafları konusunda tepkisiz kaldığı gerekçesiyle eleştirilen İYİ Parti'nin önemli bir ismi olan Çıray bu eleştirilere, "Meleklerin cinsiyetini mi tartışacağız?" yanıtını verdi.

Çıray, Uğur Dündar'a şu açıklamalarda bulundu;

"Sayın Akşener partimizi, “demokrat, milliyetçi ve kalkınmacı” olarak tarif etti. Yani bizim milliyetçilik ilkemizin önünde demokratlık sıfatı var. Biz Atatürk'ün medenilik ideallerini takip etmekten onur duyan bir milliyetçilik anlayışına sahibiz. “Ne Mutlu Türküm diyene” diyoruz. Milliyetçiliğimin, basitleştirilerek bölücülüğe indirgenmiş suiistimalini reddediyorum. Hepimizin hayat hikâyesi ortada iken milliyetçiliklerimizi yarıştırmaya yönelik tartışmaların Cumhur İttifakı'nın işine yarayacağı da açık. Biz, kötülük yönetiminin yol açtığı muazzam kayıplara odaklanalım. Anayasa'nın ilk dört maddesi ve Lozan dahi delinirken meleklerin cinsiyetini mi tartışacağız?"

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

 

Aytun Çıray'dan "HDP" çıkışı: Meleklerin cinsiyetini mi tartışacağız? ile ilgili etiketler İYİ Parti Meral Akşener Uğur Dündar aytun çıray köşe yazarları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.