Aydın Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş kimdir? Kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevlerde bulundu?

Aydın Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Mustafa Savaş ile ilgili vatandaşlar bilgi araştırmaya başladı. Yerel seçimlerde oy kullanacak olan vatandaşlar Mustafa Savaş ile ilgili birçok soruya yanıt arıyor. Peki Aydın Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş kimdir? Kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevlerde bulundu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde aralarında İstanbul'un da bulunduğu 11 büyükşehir ile 15 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Açıklanan adaylar arasında olan Mustafa Savaş ile ilgili vatandaşlar şimdiden araştırma yapmaya başladı. Peki Aydın Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş kimdir? Kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevlerde bulundu?

AYDIN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MUSTAFA SAVAŞ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NE MEZUNU, HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

Mustafa Savaş, 1965 yılında Aydın'ın Çine ilçesinde doğdu. İzmir Atatürk Lisesini bitirdikten sonra üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde tamamladı.

Mezuniyetinden sonra müfettiş yardımcılığı göreviyle başladığı Halk Bankasında ilerleyen yıllarda müfettişlik, şube müdürlüğü, daire başkanlığı gibi farklı kademelerde görevler üstlendi.

2001 Türkiye ekonomik krizi sonrasında Halk Bankasının yeniden yapılanması aşamasında genel müdür yardımcısı görevine getirildi. Bankanın sigorta şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.

2002'den 2009'a Risk Yönetimi ve İç Kontrol Genel Müdür Yardımcısı, 2009-2010 döneminde Risk Takip ve Tasfiye Genel Müdür Yardımcısı, 2010-2011 döneminde Bireysel Krediler Genel Müdür Yardımcısı, 2011'de Mevduat ve Nakit Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı ve 2011'den siyasete ağırlık verdiği 2014 yılına kadar da Finansal Yönetim ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.

İngilizce bilen Mustafa Savaş, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Aydın Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş kimdir? Kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevlerde bulundu? ile ilgili etiketler Mustafa Savaş Aydın AK Parti
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.