Ay tutulmasına çok az bir zaman kaldı: Ay tutulması ne zaman olacak? Tutulmanın etkileri merak ediliyor…

Yakın zamanda ay tutulması olması bekleniyor. Bu tutulmanın ne zaman olacağı belli oldu. Ay tutulmasının ne gibi etkileri olacağı merak ediliyor. İşte detaylar…

Ay tutulmasına çok az bir zaman kaldı. Etkileyici bir görüntü ortaya çıkaran aynı zamanda pek çok etkisi olan ay tutulmasının günü ve saati merak ediliyor. Ay tutulması sonrasında ne gibi etkiler ortaya çıkacağı da araştırılıyor.

Türkiye’de ay tutulmasının izlenip izlenemeyeceği de en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Ay tutulması sırasında ay, dünyanın gölgesine giriyor. Bu sayede ortaya izlemeye doyamayacağınız bir görüntü ortaya çıkıyor.

Ay tutulmasının astronomi açısından da öneminin oldukça fazla olduğu biliniyor. Ay tutulması nedeniyle burçların yaşadıkları olaylarda da değişiklikler yaşanıyor.

AY TUTULMASINI TÜRKİYE’DEN İZLEMEK MÜMKÜN MÜ?

En çok merak edilen konulardan biri ay tutulmasının ne zaman olacağı ve Türkiye’den izlenip izlenemeyeceği oluyor. Ay tutulması 5 Mayıs Cuma günü meydana gelecek. Tutulmanın saat 18.14 itibarıyla başlaması bekleniyor. Tutulmanın bitiş saati ise 22.32 olarak ifade ediliyor.

Tutulmanın Türkiye’den kısmen izlenmesi bekleniyor. Hava durumu da tutulmanın görülmesi noktasında etkili oluyor. Hava kapalı olduğu takdirde tutulmayı görmek zorlaşıyor.

AY TUTULMASI NEDEN OLUR?

Ay tutulmasına çok az bir zaman kaldı: Ay tutulması ne zaman olacak? Tutulmanın etkileri merak ediliyor…

Ay tutulmasının neden olduğu da pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Tutulma sırasında ay, dünyanın gölgesine denk geliyor. Bu nedenle kararıyor. Ay gölgede olduğu takdirde güneş ışınlarına erişemiyor ve karanlıkta kalıyor. Ancak tutulma esnasında tamamen bir karanlık ortaya çıkmıyor. Ayın üzerinde kırmızı bir renkte gölge yansıyor.

Ay tutulması bir saat boyunca sürüyor. Bugüne kadar gerçekleşen ay tutulmalarında en küçük süre 40 dakika olarak belirtiliyor. Ay tutulmasının farklı çeşitleri bulunuyor. Bunlardan biri tam tutulma oluyor. Aynı zamanda kısmi ay tutulması, gölgeli tutulma gibi durumlar da meydana geliyor.

Tam tutulma olduğu takdirde dünyanın gölgesi tamamen ayın yüzeyine yansıyor. Gölgeli tutulma, en nadir görülen tutulma türleri arasında yer alıyor. Ay tutulması genellikle yılda iki defa olmak üzere gerçekleşiyor.

Ay tutulmasına çok az bir zaman kaldı: Ay tutulması ne zaman olacak? Tutulmanın etkileri merak ediliyor… ile ilgili etiketler Ay Tutulması
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.