Avrasya İstanbul maratonu kim kazandı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak ettiği Spor İstanbul tarafından düzenlenen ve N Kolay'ın sponsor olduğu Avrasya İstanbul Maratonu başladı. Avrasya İstanbul Maratonu ne zaman bitecek, kaç saat sürer gibi sorular vatandaşların ilgi odağı haline geldi. 2020 Avrasya İstanbul maratonu kim kazandı?

Dünyada kıtalararası koşulan tek maraton unvanını halen elinde bulunduran Dünya Atletizm Birliği (World Athletics) tarafından "altın kategori"de gösterilen Avrasya İstanbul maratonu 42. kez düzenleniyor.

Organizasyonda ilk olarak tekerlekli sandalye yarışı start alırken saat 09.00'da ise elit atletler maratona başladı. Yarışın startını İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Ertem, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Türkiye Atletizm Federasyon başkanı Fatih Çintimar, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur ve Aktif Bank Genel Müdürü Serdar Sümer verdi.

Geçen yıllarda yapılan 15 kilometrelik çipli koşu ile 8 kilometrelik halk koşusu ise bu sene koronavirüs salgını nedeni ile düzenlenmiyor. Bu kategorilerin yerine "Tek başına bizimle koş!" sloganıyla 5, 10 ve 15 kilometrelik sanal koşular gerçekleştiriliyor.

Avrasya İstanbul maratonu kim kazandı?

Maratonda (42 kilometre 195 metre) ise salgına dair tüm etkinlik tedbirleri alınarak, yüksek hijyen standartları ve sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek, 4 bin kişilik kısıtlı kontenjanla parkura çıkıldı.

42. İstanbul Maratonu'nda koronavirüs önlemleri kapsamında parkur değişikliğine gidilirken, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü organizasyon tarihinde ilk kez 2 kere geçilecek. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçerek Altunizade'den dönecek atletler, ikinci kez köprüyü geride bırakarak yarışı Yenikapı'da tamamlayacak.

2020 AVRASYA İSTANBUL MARATONU KİM KAZANDI?

İstanbul Maratonu’nu kazanan isimler açıklandı. 42. İstanbul Maratonu'nu erkeklerde Kenyalı atlet Benard Cheruiyot Sang, kadınlarda ise Kenyalı sporcu Diana Chemtai Kipyogei kazanmayı başardı.

Avrasya İstanbul maratonu kim kazandı? ile ilgili etiketler İstanbul istanbul maratonu Avrasya maratonu
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.