Atıl durumda arazisi olanlara büyük destek! Kullanılmayan arazilere hibe desteği geliyor!

Tarımsal kalkınmanın teşvik edilmesine yönelik devlet destekleri verilmeye devam ediyor. Bu kapsamda kullanılmayan atıl durumdaki tarım arazilerinde üretime hibe desteği verilmesi hedefleniyor…

Cumhurbaşkanı Kararıyla yeni yılda birçok yeni destek programı da devreye girdi. Bu kapsamda 2023 yılı itibariyle atıl durumdaki tarım arazilerinin daha etkin şekilde kullanımını sağlamak için devlet tarafından destek verilmesi hedefleniyor. Kullanılmayan tarım arazilerinin verimli hale getirilmesi için bitkisel üretimin geliştirilmesi ve tarımsal hasılanın artırılmasına yönelik yeni yatırım projelerine hibe verilecek.

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin Desteklenmesine İlişkin Karar kapsamında 28 Ocak 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre atıl durumdaki tarım arazileri için devlet tarafından hibe desteği sağlanacak.

ATIL DURUMDAKİ TARIM ARAZİLERİ İÇİN HİBE NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin Desteklenmesine İlişkin Karar duyuruldu. Karar kapsamında boş bırakılan, nadasa ayrılan ve işlemeli tarım uygun olmayan alanlar öncelikli olarak, uygun tarımsal üretim yöntemleri kullanılmak suretiyle bitkisel üretimin artırılması ve hasat sonrası ürün işlemeye yönelik yatırım projelerinin desteklenmesine ilişkin usul ve esaslar duyuruldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı aracılığıyla verilecek destekler kapsamında ilgili konularda yer alan projeler için toplam proje bedelinin yüzde 75’i olarak hibe uygulanacak. Kamu kurum ve kuruluşları ve üretici örgütleri ile proje kapsamında işbirliği yapılabilecek.

KİMLER HİBEDEN YARARLANACAK?

Atıl durumda arazisi olanlara büyük destek! Kullanılmayan arazilere hibe desteği geliyor!

Tarımsal kalkınmaya yönelik atıl durumdaki arazilere verilecek hibeler için belirli şartlar aranıyor. Bu kapsamda hibe ödemelerinden gerçek ve tüzel kişiler yararlanacak. Kamu kurum ve kuruluşları ile ortakları yararlanamayacak. Diğer kamu kurumlarından aynı konuda hibe alanlar ve bakanlık tarafından yapılan doğrudan destekler kapsam dışında yer alıyor.

HİBE DESTEĞİ NE ZAMAN VERİLECEK?

1 Ocak – 31 Aralık 2023 tarihleri arasında Tarım ve Orman Bakanlığı il müdürlükleri tarafından hazırlanan ve bakanlık tarafından onaylanan bitkisel üretimin geliştirilmesi ve tarımsal hasılanın artırılmasına yönelik yatırım projeleri kapsam içinde yer alacak. Karar kapsamında proje konuları ve hibe oranları da belirlenmiştir.

Atıl durumda arazisi olanlara büyük destek! Kullanılmayan arazilere hibe desteği geliyor! ile ilgili etiketler tarım Tarımsal Destek Hibe Desteği
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.