Ateş Kara açıkladı! O ilaç kullanılmaya başlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'de koronavirüse karşı kullanılan ve tedavi sürecini 11 günden 4'e indiren ilacın Türkiye'ye getirildiğini açıklamıştı. Koranavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Favipiravir adlı bu ilacın korona tedavisi yapılan tüm hastanelere dağıtıldığını söyledi. Prof. Kara, "İlaç bugün verilmeye başlandı. Olumlu sonuç alıp alamayacağımızı göreceğiz. Ama elimizde bu virüse karşı direkt etkili, virüsü ortadan kaldıran bir ilaç hala yok" dedi.

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını Türkiye'de de yayılımına devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın verdiği son bilgiye göre vaka sayısı 1529, kaybedilen vaka sayısının ise 37'ye yükseldiğini açıkladı. Bakan Koca, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada ise Çin'de hastalığın tedavisini 11 günden 4 güne indiren Favipiravir adlı ilacın Türkiye'ye getirildiğini söylemişti. 

Bu ilaç Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın hazırladığı Türkiye'nin Nabzı programında ele alındı. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara yeni ilaca geçmeden önce hastalığın Türkiye'deki yayılımı gösteren bir bilgisayar programı üzerinde geleceğe yönelik çalışmalar gerçekleştirildiğini açıkladı. 

Ateş Kara açıkladı! O ilaç kullanılmaya başlandı

Bu program sayesinde salgının yayılımına dair gelecek vizyonu oluşturulduğunu belirten Prof. Dr. Ateş Kara, Çin'den getirilen ilacın adının Favipiravir olduğunu ifade etti. 

Türkiye'nin bir avantajının virüsün ülkeye geç girmesi olduğunu ifade eden Prof. Kara, temel olarak kullanılan ilaçların zaten ellerinde olduğunu, Çin'de başarıya ulaşan ilacın ise pazartesi sabahı itibariyle ellerine ulaştığını söyledi. İlacın bütün illere dağıtıldığını ve vakalarda kullanılmaya başlandığının altını çizen Kara,  "İlaç bugün verilmeye başlandı. Olumlu sonuç alıp alamayacağımızı göreceğiz. Ama elimizde bu virüse karşı direkt etkili, virüsü ortadan kaldıran bir ilaç hala yok" dedi. 

 

Ateş Kara açıkladı! O ilaç kullanılmaya başlandı ile ilgili etiketler Koronavirüs İlaç Bilim Kurulu Çin prof. dr. ateş kara favipiravir
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.