Atatürk Olimpiyat Stadı hangi takımın? 2021 Şampiyonlar Ligi finalinin yapılacağı stadyum hakkında bilgiler

2021 Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak olan Atatürk Olimpiyat Stadı hangi takımın? Büyük bir heyecanla finali bekleyen taraftarlar, Şampiyonlar Ligi'nde final oynayacak takımların İstanbul'a gelmesini de bekliyor. Finalin oynanacağı stat Atatürk Olimpiyat Stadyumu hakkında kısa bilgiler

Atatürk Olimpiyat Stadyumu, İstanbul'dadır. Adını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ten alan tesisin yapımı 2002 yılında bitmiştir. Atatürk Olimpiyat Stadının kapasitesi ise 75.145 kişidir. Peki Atatürk Olimpiyat Stadyumu hangi takımındır?


ATATÜRK OLİMPİYAT STADI HANGİ TAKIMIN?

2021 yılı Şampiyonlar Ligi finalinin yapılacağı stat olan Atatürk Olimpiyat Stadı, İstanbul'un Başakşehir ilçesinde yer alır. Olimpiyata hazırlık projesi kapsamında 1999 yılında yapımına başlanan stat 2002 yılında bitmiştir. 

1999 yılında İstanbul'un Başakşehir ilçesi İkitelli bölgesinde 584 hektarlık alana Olimpiyat Parkı'nın en büyük projesi olan Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nun yapımına başlandı. 2002 yılında yapımı tamamlanmıştır. Uluslararası futbol şampiyonaları ve dünya atletizm şampiyonalarının yapılabileceği, IAAF, FIFA, IOC şartlarını karşılayan Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nun son düzenlemelerden sonra toplam seyirci kapasitesi 75.145'e düşürülmüştür.

Atatürk Olimpiyat Stadyumu - Vikipedi

Atatürk Olimpiyat Stadında oynanan ilk Galatasaray-Fenerbahçe derbisini 70.125 seyirci tribündeki yerini alarak izledi ve derbi izlenme rekoru kırıldı. 23 Eylül 2013 tarihinde oynanan Beşiktaş - Galatasaray maçında bu rekor 76.127 seyirci ile kırıldı. Atatürk Olimpiyat Stadı hangi takımın sorusunun yanıtı; "Atatürk Olimpiyat Stadı herhangi bir takımın değildir. Süper Lig'de bazı maçlar oynanabilmektedir."

Atatürk Olimpiyat Stadı hangi takımın? 2021 Şampiyonlar Ligi finalinin yapılacağı stadyum hakkında bilgiler ile ilgili etiketler Atatürk Kültür Merkezi atatürk olimpiyat stadı atatürk olimpiyat stadı kapasitesi atatürk olimpiyat stadı nerede
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.