Atatürk hakkında söylediği o sözler infial yarattı!

"Tarihçi" Mustafa Armağan, Yavuz Bahadıroğlu ve Süleyman Yeşilyurt'un katıldığı bir televizyon programında Çankaya'nın ikinci "Fist Lady'si"nin bugüne kadar Atatürk'ün "manevi kızı" olarak bilinen Afet İnan olduğu öne sürüldü.

Bu konuda ailelerin konuşarak, gerçekleri anlatması gerektiğini belirten "tarihçi" Mustafa Armağan, "Baskılar yüzünden birçok aile konuşamıyor, kanuni mahsurlar olduğundan..." ifadelerini kullandı.

"Atatürk'ü Koruma Kanunu"nun kaldırılması gerektiğini savunan Armağan şöyle konuştu;

"Çankaya Köşkü’ne bir fotoğraf çekimi için gitmiştim. 2012 yılında. Bizi bir profesyonel rehber grup gezdirdi. Üst kata çıktık. İki tane oda var. Bir kütüphane kısmı var, Mustafa Kemal’in yatak odası var, onun yanında Ankara Ovası’na bakan bir başka oda var. Dedim ki, ‘Afet İnan’ nerede kalıyor dedim. Köşkte beraber yatıp kalkıyorlar çünkü. 'Burası Zübeyde Hanım’ın odası' dedi, neyi kast ettiğimi anladı. Dedim ki 'Zübeyde Hanım 1923’te ölmedi mi?' Afet İnan’ın o odada kaldığı işte ortaya çıktı. Niye gizlemeye çalışıyorsunuz? Bunun bir ismi olur"

ckfjregg

ÇOK SERT TEPKİLER GELDİ

Mustafa Armağan'ın bu sözleri büyük tepkiyle karşılandı, Atatürk hakkındaki iddialar büyük infial yarattı.

Armağan'a en sert tepkiyi, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan verdi.

Ahmet Hakan, Afet İnan'la Atatürk'ün ilişkisini olduğunu öne süren Mustafa Armağan'a; "Delikanlılığı geçtim insanlığa... Sığmayacak bir yavşaklık. Atatürk’e dil uzatmanın bir bedeli olduğu dönemde susmuş, Atatürk’e dil uzatmanın hiçbir bedeli olmadığında ise bik bik ötmeye başlamıştır" sözleriyle yüklendi.

Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz ise Armağan hakkında, "Atatürk'ü Koruma Kanunu kaldırılsın. Mustafa Armağan kimdir ki, Atatürk'ü ondan koruyalım?" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada da Mustafa Armağan'ı hedef alan çok sayıda mesaj paylaşıldı. Armağan'ın ismi, kendisine yönelik eleştiri mesajları nedeniyle kısa sürede "Trend Topic" oldu.

ATATÜRK DÜŞMANLIĞI İLE TANINIYOR

"Tarihçi" Mustafa Armağan, kamuoyunun Atatürk düşmanlığı ile tanıdığı bir isim olarak biliniyor.

Armağan'ın geçmişte de Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal hakkında yaptığı birçok açıklama tepki toplamıştı.

wlrfjrggg

Mustafa Armağan, geçtiğimiz yıl Rize'de, Atatürk heykelinin çevre düzenlemesi çerçevesinde kaldırılmasının ardından "Bize bu şan yeter" yorumunda bulunmuş ve büyük eleştiri almıştı.

grtsIgrthhhjj

Atatürk hakkında söylediği o sözler infial yarattı! ile ilgili etiketler Mustafa Armağan Atatürk
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.