Asya'nın en popüler futbol takımı 'Atatürk Onur Forması'nı tanıttı!

Bundan bir süre önce Barış Manço, Eren Bülbül ve Doğu Türkistan ile ilgili tweetleri ile gündeme gelen Traktor FC, son olarak Atatürk'ün Samsun Haykeli silüeti ile Atatürk Onur Forması çıkardı. İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaleti'nin başkenti olan Tebriz kentinin futbol takımı Traktor Futbol Kulübü, her zaman olduğu gibi Türkiye ile ilgili mesajları ile dikkati çekiyor. SuperHaber'den Mevlüt Yüksel'in haberi...

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Kırmızı beyaz renkleri, kendilerini Kızıl Kurtlar olarak adlandıran taraftarları ile dünyanın en fazla Türk taraftarına sahip olan ve İran'daki Türklerin simgesi haline gelen Traktor FC'nin Türkiye ile ilgili gönderme ve paylaşımları yine dikkatleri üzerine çekti.

Asya'nın en popüler futbol takımı 'Atatürk Onur Forması'nı tanıttı!

TRAKTOR FC, İRAN'IN EN POPÜLER TAKIMI

İran’da Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Güney Azerbaycan bölgesindeki Tebriz şehrinde 1970 yılında kurulan Traktor Futbol Kulübü, iç saha maçlarının tümünü 60-70 bin seyirciden oluşan dolu tribünlerle oynuyor. Traktor takımı ile El-Nasr takımı arasında Tebriz’de oynanan Asya Şampiyonlar Ligi maçını, 65 binin üzerinde taraftar izleyerek 2016’da Asya rekoru kırılmıştı. Geçtiğimiz yıllarda ise, İran Ligi’nde oynanan İstiklal karşılaşmasını tam 100 bin Traktor taraftarı izlemişti.

Asya'nın en popüler futbol takımı 'Atatürk Onur Forması'nı tanıttı! - Resim : 2

DÜNYACA ÜNLÜ TRAKTOR FC 'ATATÜRK ONUR FORMASI' ÇIKARDI

Türkiye'de de bir çok taraftarı olduğu bilinen Traktor Futbol Kulübü'nün her zaman olduğu gibi Türkiye ile ilgili mesajları dikkat çekiyor. Bundan bir süre önce Barış Manço, Eren Bülbül ve Doğu Türkistan ile ilgili tweetler paylaşan Traktor FC Kulübü son olarak Atatürk'ün Samsun Haykeli silüeti ile 'Atatürk Onur Forması' çıkardı.

Traktor FC'nin Türkiye'deki sosyal medya hesabından,"Yeni çıkacak olan Atatürk Onur Formamız hakkındaki görüşlerinizi yorum olarak bildirmenizi rica ediyoruz." yazıldığı görüldü.

Asya'nın en popüler futbol takımı 'Atatürk Onur Forması'nı tanıttı! - Resim : 3

TÜRKİYE PAYLAŞIMLARI DİKKAT ÇEKİYOR

Traktor Futbol Kulübü geçtiğimiz haftalarda, "Yıldızsın aysın, Eren iyi ki varsın! Ad günün kutlu olsun yürekli yiğit. #iyikivarsınEren"  paylaşımı yapmıştı. Yine Traktor FC, '5 Şubat 1997 günü
Doğu Türkistan Gulca Kentinde, Çin tarafından şehit edilen 600’den fazla kandaşımızı
sevgi, saygı, rahmetle anıyoruz." ifadelerini kullanarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Ardından da "Kutlu tini şad, TÜRK IRKI SAĞ OLSUN!" ve "Bıyıklarımı Göktürklerden, uzun saçlarımı Oğuzlardan aldım" diyen yeleli Bozkurt Barış Manço’yu vefatının 23.yılında saygıyla anıyoruz. #BarısManco" paylaşımı yapılmıştı. 

İlginç mesaj ve pankartları ile dikkatleri çeken Traktor Futbol Kulübü, 2021 yılında yapılan ankette Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) tarafından Asya kıtasının en popüler futbol kulübü seçilmişti.

 

Mevlüt Yüksel -SuperHaber

Asya'nın en popüler futbol takımı 'Atatürk Onur Forması'nı tanıttı! - Resim : 4Asya'nın en popüler futbol takımı 'Atatürk Onur Forması'nı tanıttı! - Resim : 5Asya'nın en popüler futbol takımı 'Atatürk Onur Forması'nı tanıttı! - Resim : 6Asya'nın en popüler futbol takımı 'Atatürk Onur Forması'nı tanıttı! - Resim : 7Asya'nın en popüler futbol takımı 'Atatürk Onur Forması'nı tanıttı! - Resim : 8Asya'nın en popüler futbol takımı 'Atatürk Onur Forması'nı tanıttı! - Resim : 9

 

 

Mevlüt Yüksel -SuperHaber

Asya'nın en popüler futbol takımı 'Atatürk Onur Forması'nı tanıttı! ile ilgili etiketler Traktör futbol İran mevlüt yüksel klübü tebriz
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.