Aşure günü ne zaman başlıyor? Ne zaman bitiyor?

Aşure günü ne zaman başlıyor? Muharrem ayında onuncu gün olan Aşure günü geldi çattı. Vatandaşlar şimdi 'Aşure günü ne zaman bitiyor' sorusuna yanıt arıyor. Muharrem ayı içerisinde Hicret ve Kerbelâ gibi isimlerin anlamlarını taşıyan Muharrem ayının vazgeçilmezlerinden aşure, sevginin ve birlikteliğin bir sembolü olarak kabul görür.

Muharrem ayında onuncu gün olan Aşure günü geldi çattı. Vatandaşlar şimdi ‘Aşure günü ne zaman bitiyor’ sorusuna yanıt arıyor. Muharrem ayı içerisinde Hicret ve Kerbelâ gibi isimlerin anlamlarını taşıyan Muharrem ayının vazgeçilmezlerinden aşure, sevginin ve birlikteliğin bir sembolü olarak kabul görür.

Zilhicce’nin sona ermesi akabinde Muharrem ayı 20 Ağustos tarihinde başlayacak. Hürmet edilen anlamını taşıyan Muharrem ayı, Hz. Peygamber tarafından Allah’ın adı olarak kabul görmüştür. Buna istinaden Muharrem ayının onuncu günü ise Aşure günü olarak kutlanmaktadır. Peki, 2020 Aşure günü ne zaman?

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2020 senesinde Aşure günü, 29 Ağustos Cumartesi günü başlıyor. Hicri yılbaşı olan Muharrem ayı ise 20 Ağustos Perşembe günü kutlanıyor.

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN BİTİYOR?

2020 yılında Aşure günü 30 Ağustos Pazar günü sona eriyor.

MUHARREM AYININ ANLAMI NEDİR?

Hicri takvime göre yılbaşı olarak kutlanan Muharrem ayı, Arapça bir kelime olup kelime kökünde haramdan türemiştir.

Aşure günü ne zaman başlıyor? Ne zaman bitiyor? ile ilgili etiketler Muharrem ayı aşure günü
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.