ASKİ, Çin Büyükelçiliği önünde kayıp kaçak kazısı yaptı

Çin Büyükelçiliği önünde Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne (ABB) bağlı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresİ (ASKİ) ekipleri kazı çalışması başlattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çin Büyükelçiliği’nin İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ı etiketleyerek yaptığı paylaşım sonrası Çin’in Ankara Büyükelçiliği önünde kazı çalışması başlattı. Bugün ASKİ ekipleri, Çin Büyükelçiliği önünde kayıp kaçak tespiti kapsamında kazı çalışması yaptı.

ASKİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI AÇIKLAMA YAPTI

ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Öztürk, "Su kaynaklarımızın hızla azaldığı bir dönemde, Ankaralının bedelini ödediği kayıp kaçakları tespit etmek maksadıyla Çin Büyükelçiliği önünde başlattığımız çalışmadan dolayı verdiğimiz rahatsızlığı anlayışla karşılayan herkese teşekkür ederiz" dedi.

ASKİ, Çin Büyükelçiliği önünde kayıp kaçak kazısı yaptı

NELER YAŞANMIŞTI?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 5 Nisan 1990’da yaşanan Barın Katliamı’nı eleştirerek olaylarda yaşamını yitirenleri anmıştı.

ASKİ, Çin Büyükelçiliği önünde kayıp kaçak kazısı yaptı - Resim : 2

ASKİ, Çin Büyükelçiliği önünde kayıp kaçak kazısı yaptı - Resim : 3

ÇİN'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Çin'in Ankara Büyükelçiliği, son olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı etiketleyerek yaptığı paylaşımla gündeme gelmişti. Akşener ve Yavaş'ın, Barın kentinde 1990'da yaşanan olayla ilgili paylaşımlarına yanıt niteliğindeki açıklamada şunlar yer almıştı:

"Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır."

ASKİ, Çin Büyükelçiliği önünde kayıp kaçak kazısı yaptı - Resim : 4

ÇİN BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİNE ÇAĞRILDI

Aynı gün Çin'in Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na çağrılırken, Pekin'den yapılan yorumda ise paylaşım 'tamamen uygun, makul' olarak nitelendirilmişti.

 

 

ASKİ, Çin Büyükelçiliği önünde kayıp kaçak kazısı yaptı ile ilgili etiketler Çin Meral Akşener Mansur Yavaş ASKİ Ankara
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.