Aşı orucu bozar mı? Diyanet oruçluyken aşı olmak orucu bozar mı?

Aşı orucu bozar mı sorusu vatandaşların en çok dikkatini çeken hadiselerden biri oldu. Ramazan ayına sayılı günler kala koronavirüs salgınından dolayı aşı olmak isteyenler, oruçluyken aşı olmak orucu bozar mı sorusuna yanıt aramakta.

Mübarek Ramazan ayı içerisine giriş yapmak üzere olduğumuz şu günlerde koronavirüs salgınından dolayı aşı olmak için bekleyen vatandaşlar 'Aşı olmak orucu bozar mı' sorusuna Diyanet’in verdiği cevabı merak ediyor. Koronavirüs aşılama sürecinin ülkemizde halen devam ediyor olması buna istinaden oruç tutacak vatandaşların kafasını karıştırıyor. Peki, aşı olmak orucu bozar mı?

AŞI OLMAK ORUÇ BOZAR MI?

Koronavirüs aşısı da dahil olmak üzere hiçbir aşı orucu bozmaz. Oruç; yemek, içmek, cinsel ilişki ve bunların kapsamına giren şeylerle bozulmaktadır. Bu nedenle besin değeri taşımayan aşılar orucu bozmaz ve kazası da gerekmez.

Aşı orucu bozar mı? Diyanet oruçluyken aşı olmak orucu bozar mı?

Ramazan ayında oruç tutmalarına başka bir engel bulunmayan Müslümanların iğnelerini iftardan sonra yaptırmaları yerinde bir karardır. Ancak bu imkana sahip olmayanlar oruçluyken tedavi ve aşı amaçlı iğne yaptırabilirler.

Oruçluyken gıda ve vitamin iğneleri yaptıranların, ağızdan aşı alanların damardan serum ve kan verilenlerin orucu bozulur. Daha sonra bu oruç kaza edilir.

 

 

Aşı orucu bozar mı? Diyanet oruçluyken aşı olmak orucu bozar mı? ile ilgili etiketler oruç Diyanet aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Böylesi görülmedi: Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürmüşler

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan bir tırda hassas burunlu dedektör köpek Carlos'un desteği ile polis ve gümrük muhafaza ekiplerince yapılan aramada 10 milyon lira değerinde 50 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Kokuyu gizlemek için uyuşturucu maddeye kahve sürüldüğü ortaya çıktı.