Asgari ücrette 10 bin Lira olasılığı güçleniyor

Asgari ücrette rakamlar havalarda uçuşurken ilk kes SüperHaber’in gündeme getirdiği 10 bin lira olasılığı güçleniyor. Çalışma Bakanlığı’nın başlattığı yeni çalışmayı gündeme getiren SüperHaber, asgaride brüt ücretle net ücret farklılığının da kaldırılacağını yazmıştı. Gelen kulislere göre, bu yöndeki çalışmanın çıkma olasılığı güçlenmeye başladı. Yeni sistemde net ve brüt asgari ücret arasında işverenin ödediği farkın ise devlet tarafından karşılanması söz konusu olacak.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Bilindiği üzere, asgari ücret üzerindeki işçi payı sıfırlandı.

Ancak işveren her asgari ücretli için bin liraya yakın ödeme yapıyor. Çalışma Bakanlığı, işveren payının Hazine tarafından ödenmesi konusunda bir çalışma başlattı. Henüz hükümete sunulmayan çalışma onay alırsa, işçi brüt olarak açıklanan asgari ücreti alacak. Böylece Aralık ayında yapılması muhtemel olan yüzde 40 zamla işçinin eline geçecek rakam, net-brüt farkı da kalkarsa 10 bin lirayı geçecek.

Kulislere göre, asgari ücrete Aralık ayında yüzde 40 zam gelebilir. Buna göre, Çalışma Bakanlığı’nın net-brüt ayrımını kaldırmak için yaptığı çalışma kabul edilirse brüt ile net arasında fark kalmayacak, aradaki maliyet Hazinece karşılanacak. Böylece işverenin üzerindeki yük azaltılırken işçi de hem yüzde 40 zammı alıyor hem de işverenin üzerindeki bin liraya yakın miktarı alıyor. Eğer düzenleme geçerse net tutarın da 10 bini geçme ihtimali var.

 

 

Asgari ücrette 10 bin Lira olasılığı güçleniyor ile ilgili etiketler asgari ücret zam maaş Çalışma Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.