Asgari ücretli bayram ikramiyesi alacak mı?

Kurban Bayramı'nda asgari ücretli çalışanlar bayram ikramiyesi alıp almayacaklarını sorguluyor. 2020 asgari ücretli bayram ikramiyesi alacak mı?

Kurban Bayramı’na az bir zaman kala asgari ücretli çalışanlar bayram ikramiyesi alıp almayacağını merak eder oldu. Asgari ücret 2020 senesinde brüt 2 bin 943 lira, net 2 bin 324 lira 70 kuruş olarak daha önceden açıklanmıştı.

Asgari ücretli çalışanlar 2020 Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi alıp almayacaklarını sorgulamaya başladı. Koronavirüs salgını yüzünden yüzbinlerce asgari ücretli çalışan iş yerlerinin almış oldukları tedbir kapsamında evlerinde vakit geçirmeye başlamışlardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bir canlı yayın esnasında asgari ücretli çalışanlar için "Sürprizlerimiz ve iyileştirmelerimiz" olacak ifadelerini kullanınca heyecanlı bir bekleyiş başlamıştı.

ASGARİ ÜCRETLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında hükümetin açıkladığı paketlerde asgari ücretliler için kısa çalışma ödeneği yer aldı. Ücretsiz izine çıkarılan ya da salgından dolayı işten çıkarılan asgari ücretli çalışanlara devlet kısa çalışma ödeneği üzerinden maaşın yarısı kadar maaş ödemesi yapacak. Ancak asgari ücretliye bayram ikramiyesi verilmesi yönünde açıklama gelmemiştir. Açıklama geldiği anda haberimize eklenecektir.

Asgari ücretli bayram ikramiyesi alacak mı? ile ilgili etiketler asgari ücret Kurban Bayramı bayram ikramiyesi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.