Asgari ücretin üçüncü toplantısı başladı! Toplantı öncesi TÜRK-İŞ'ten açıklama

Asgari ücrette kritik saatlere girildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı’nda başladı. Toplantı öncesi TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak açıklamalarda bulundu. Kavlak toplantıya girmeden bir değerlendirme yapmak doğru değil ancak, rakamlar bugün netleşecek. Hem işveren hem de Bakanlığın elini görelim. Bundan sonra bizde elimizdekini masaya dökeyeceğiz." dedi. İşte detaylar...

Asgari ücrette kritik saatlere girildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı’nda başladı.

Asgari ücretin üçüncü toplantısı başladı! Toplantı öncesi TÜRK-İŞ'ten açıklama

TÜRK-İŞ'TEN AÇIKLAMA

Toplantı öncesi TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak açıklamalarda bulundu. Kavlak toplantıya girmeden bir değerlendirme yapmak doğru değil ancak, rakamlar bugün netleşecek. Hem işveren hem de Bakanlığın elini görelim. Bundan sonra bizde elimizdekini masaya dökeyeceğiz." dedi.

3 SAAT SÜRMESİ BEKLENİYOR

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan komisyonun, bu toplantıda yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirlenmesi bekleniyor. Toplantının basına kapalı olarak gerçekleştirilmesi ve 2-3 saat sürmesi bekleniyor. Asgari ücret zammı için masada 4 farklı rakam var.

RAKAMLAR MASADA

Kritik toplantıda Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) veT ürkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) asgari ücret önerilerinin ele alınması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Bugünkü toplantı sonrasında bir rakam telaffuz edilmesi beklenmiyor. Masadan çıkacak rakamın önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacağı belirtiliyor. Erdoğan’ın son dokunuşu yapacağı yeni asgari ücretin önümüzdeki günlerde milyonlar ile paylaşılması tahmin ediliyor.

 

 

 

Asgari ücretin üçüncü toplantısı başladı! Toplantı öncesi TÜRK-İŞ'ten açıklama ile ilgili etiketler ekonomi asgari ücret asgari ücret tespit komisyonu
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını Akıncı İHA'nın bulmasından rahatsız oldu!

Gazeteci Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulmasından rahatsız oldu. Dünya AKINCI TİHA'yı ayakta alkışlarken, 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' diyerek küçümsemeye kalkan Altaylı'ya tepki yağıyor.