ASELSAN hava savunma test merkezi kurdu

ASELSAN, stratejik tesislerinden birini Ankara Temelli’deki Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete geçirdi: Hava Savunma Test ve Entegrasyon Merkezi (HSTEM) Tesisin resmi açılışı henüz yapılmadı ama faaliyete başladı.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Savunma Sanayii Başkanlığı ile ASELSAN ve FNSS arasında yürütülen ZMA Modernizasyonu Projesi kapsamında entegrasyon ve test faaliyetleri tamamlanan ilk parti araçlar, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in de katıldığı törende teslim edildi.

Merkezde Sistem Üretim ve Entegrasyon Binası (SÜEB), Test Kontrol Merkezi (TKM), Kapalı Atış Poligonu (KAP), Sistem Test, Ayar Kalibrasyon Altyapısı (SAKA) ve Test Kulesi (TK), Test Parkurları (TP) ve ROBOSİM Açık Alan Test Altyapısı yer alıyor.

Yerleşkede oluşturulan Hava Savunma ve Entegrasyon Test Merkezi’nin ise dünyada bir ilk olduğu belirtiliyor.

ASELSAN’dan Hakan Akgün, firma bünyesinde geliştirilen hava savunma sistemlerinin test ve entegrasyonunun ROBOSİM Dinamik Hedef Test Altyapısında çok daha etkin bir şekilde yapılacağını söyledi.

Akgün şu bilgileri verdi:
“Bu altyapının dünyada eşi ve benzeri bulunmuyor. Bu altyapıyla hava savunma sistemlerinin çeşitli saldırı senaryoları altında etkinliğini test edebiliyoruz. Sahip olduğumuz yetenekle uzaktan gelen bir füzeyi, bir uçağı, herhangi bir hava objesini, manevraları da dahil olmak üzere radar sistemlerimizde, elektro-optik sistemlerimizde etkinliğini görebiliyoruz. Bu yetenek bizim açıkçası hava savunma alanındaki gücümüzü çok daha üst seviyeye taşıyacaktır. Burada füze atışı tabii ki işin doğası gereği olmayacak fakat füze dışındaki tüm hava savunmanın angajman senaryosunu burada koşma şansımız olacaktır. Burada radar ve elektro-optik sistemleri için bertaraf edilmesi gereken hedeflerin simülasyonu, benzetimleri açık alanda yapılabilecektir. Bu yetenek dünyada yoktur. İlk defa Türkiye’ye bu sistemle biz kazandırmış olduk.”

 

ASELSAN hava savunma test merkezi kurdu ile ilgili etiketler ASELSAN
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.