Roketsan’da 2 bin mühendis sadece Ar-Ge’de görev yapıyor

Türkiye yıllardır araştırma ve geliştirmeye (Ar-Ge) kaynak aktarmıyor diye eleştirilirken son 15 yıldır bu alanda tarih yazılıyor. Enerjiden bilişime, otomotivden savunma sanayine kadar her alanda mühendis ordusu yeni teknoloji üretimi cephesinde savaşıyor. Milli muharip uçağı üreten TUSAŞ, 10 bin genç mühendis aradığını duyururken ASELSAN, Roketsan, HAVELSAN gibi devlet şirketleri binlerce yeni mühendisi kadrolarına katıyor.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

İBRAHİM AÇAR

Özellikle hain FETÖ darbesinin ardından kamudan FETÖ’nün temizlenmesiyle bu atılım daha da hızlandı. Bu atılım konusunda en güzel örnek ise dünyanın gıpta ile baktığı Roketsan’da yaşanıyor. Çünkü, 2 bin mühendisin sadece Ar-Ge yaptığı Roketsan’da kritik sistemlerin tamamında yurt dışına bağımlılık bitti.

2 bin Mühendisle Ar-Ge yürütülüyor

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, "Bütün alt sistemleri navigasyon üniteleri, elektronik üniteler dahil olmak üzere kendi çabamızla kendi kurumumuzda çözüyoruz. İhracat gelirlerinin hemen hemen tamamı 2 bin mühendisle yürütülen Ar-Ge çalışmalarına ayrılıyor. Roketsan Türkiye’deki üç büyük Ar-Ge kuruluşundan biri" dedi. Roketsan geçen yıl 100 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi.

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, daha önce yaptığı açıklamada, 2021 yılında ihracatta %100’ün üzerinde artış sağladıklarını söylemişti. İKinci, cironun %50’sini ihracattan elde etme hedefleri olduğunu vurguladı.

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, ihracatta rekor artış kaydettiklerini açıkladı. İkinci tarafından yapılan açıklamada, “Roketsan’da 2021 yılı, ihracat açısından çok önemli. 2021 yılında ihracatımızda, %100’ün üzerinde bir artış sağladık. Biz, 2025 yılına kadar ciromuzun %50’sini ihracat gelirlerinden elde etmek istiyoruz. Bu sene de %30 gibi bir orana eriştik. Şu anda Roketsan’ın gelirinin %30’u ihracattan. İki kattan daha fazla büyüme sağladık.” ifadelerine yer verildi.

Edinilen bilgiye göre Roketsan, 2021 yılı içerisinde 100 milyon ABD Doları’ndan da fazla ihracat gerçekleştirdi. Roketsan’ın,  2021 yılı içerisinde en fazla ihracat gerçekleştirilen Türk savunma sanayii şirketi – ihracatını açıklayan şirketler arasında – olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca şirket, ihracat gerçekleştirdiği ülkeler bakımından da önemli başarılar elde etti.

Bangladeş’e TRG-300 ve TRG-230 Topçu Füzeleri ile TEBER Güdüm Kiti İhracatı,

Asya ve Avrupa bölgelerindeki iki ülkeye UMTAS ve OMTAS Tanksavar Füzeleri ihracatı,

Adı açıklanmayan bir ülkeye Taktik Füze Platformu (KMC) ihracatı.
Ayrıca yine Roketsan üretimi SİHA mühimmatları MAM-L ve MAM-C de birçok ülke tarafından aktif olarak kullanılıyor. Roketsan, şu ana kadar yüzlerce adet MAM-L ve MAM-C mühimmatının üretimini gerçekleştirdi.

Roketsan’da 2 bin mühendis sadece Ar-Ge’de görev yapıyor ile ilgili etiketler ASELSAN
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.