ASELSAN, Birleşik Arap Emirlikleri’ne satış iddialarını yalanladı

ASELSAN’ın Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılacağı iddialarına yanıt veren şirket, "Halkımızın gurur kaynağı ASELSAN hakkındaki gerçek dışı iddialara ve bu iddiaları kaynak göstererek yapılan haber ve paylaşımlara karşı tüm hukuki haklarımız saklıdır." açıklamasını yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na bağlı ASELSAN'ın tamamının ya da hisselerin bir kısmının Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) satılacağı yönünde iddialar ortaya atılmıştı.

ASELSAN'dan, "Bazı basın yayın organlarında, ASELSAN’ımız ile ilgili kaynağı belli olmayan iddialar dile getirilmektedir. Halkımızın bağışları ile kurulmuş, çoğunluk hissesine Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının (TSKGV) sahip olduğu Şirketimiz hakkındaki bu iddiaların hiçbir gerçeklik payı taşımadığını belirtmek isteriz. Halkımızın gurur kaynağı ASELSAN hakkındaki gerçek dışı iddialara ve bu iddiaları kaynak göstererek yapılan haber ve paylaşımlara karşı tüm hukuki haklarımız saklıdır." açıklaması yapıldı.

ASELSAN HİSSELERİ

Türkiye’nin en büyük, Dünya’nın ise 48’inci büyük şirketi olan ASELSAN'ın hisslerinden yüzde 74.20’si Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na ait. Geriye kalan yüzde 25.80’lik kısmı ise halka arz edilmiş şekilde BIST’te işlem görüyor.

 

ASELSAN, Birleşik Arap Emirlikleri’ne satış iddialarını yalanladı ile ilgili etiketler ASELSAN BAE satış iddiası
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.