Arıcılar bu hastalığa dikkat! Avrupa'daki kovanlar yakılmaya başlandı

Avrupa'daki bir arı kovanında Amerikan Yavru Çürüme (AFB) hastalığı tespit edildikten sonra tüm dünyadaki tüm arıcılar uyarıldı.

Bal arılarını hedef alan AFB hastalığı, İskoçya, Perthshire yakınlarındaki tek bir kovanda tespit edildi. İskoç hükümeti, bunun bu yıl İskoçya'da ilk kez ortaya çıkan AFB bulgusu olduğunu söyledi.

Arıcılar bu hastalığa dikkat! Avrupa'daki kovanlar yakılmaya başlandı

Bir kontrol bölgesi oluşturuldu ve arıcılar, AFB salgını için tetikte olmaları konusunda uyarıldı. Perthshire'daki Bridge of Earn yakınlarındaki enfekte kovan, arıcı tarafından tespit edildi. Bal arılarını hedef alan bu ölümcül bakteriyel hastalık, Science and Advice for Scottish Agriculture (SASA) tarafından Çarşamba günü resmi olarak doğrulandı.

Arıcılar bu hastalığa dikkat! Avrupa'daki kovanlar yakılmaya başlandı - Resim : 2

Ayrıca, 2022'de yedi farklı arı kovanından 10 bal arısı kolonisinde AFB pozitif çıkmıştı.

2007 kapsamında bildirimi zorunlu bir hastalık olan AFB, herhangi bir tedavisi olmadığından, yayılmasını engellemek için enfekte kovanlar yok edilir.

ABD'den tüm dünyaya taşınan bir bakteriler ve mantarlar sebebiyle 2009'dan beri ülkedeki arıların üçte birinin öldüğü belirtiliyor. Güney Afrikalı uzmanlar, arılar için ölümcül olan bu hastalığın kovanlardaki peteklerin şeklini ve rengini değiştirdiğini söylüyor.

Arıcılar bu hastalığa dikkat! Avrupa'daki kovanlar yakılmaya başlandı ile ilgili etiketler Hastalık
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.