Arefe Günü bankalar açık mı? 20 Ağustos 2018 hastaneler açık mı?

Arefe Günü bankalar açık mı? sorusu günün aranan konuları arasında yer alıyor. Yarın Kurban Bayramı'nın ilk günü olacak. Bayramdan bir gün önce ise Arefe Günü idrak edilecek. Arefe Günü'nün merak edilen soruları arasında bankalar ve hastanelerin açık olup olmadığı yer alıyor. Peki Arefe Günü bankalar açık mı? 20 Ağustos 2018 banka ve hastaneler açık mı? Detaylar haberimizde...

Arefe Günü bankalar açık mı? 20 Ağustos 2018 Arefe Günü olarak idrak ediliyor. Kurban Bayramı'nın ilk günü ise yarın olacak. Bayram arefesinde vatandaşlar ise bankalar ve hastanelerin açık olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki Arefe Günü bankalar açık mı? 20 Ağustos 2018 banka ve hastaneler açık mı? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Arefe Günü bankalar açık mı? 20 Ağustos 2018 hastaneler açık mı?

BANKALAR 20 AĞUSTOS PAZARTESİ GÜNÜ AÇIK MI?

Yapılan resmi açıklamalar neticesinde dokuz günlük Kurban Bayramı tatili ilan edildi. Buna göre bankalarda işi olanlar hemen çalışma takvimlerine göz attı. Banka hesapları olan kişilerin mağdur olmamaları ve tatil süresince bankacılık işlemlerinde sıkıntı yaşamamaları adına 20 Ağustos resmi tatil olmasına rağmen bankalar yarım gün çalışma kararı aldı.

Bankalar 20 Ağustos Pazartesi Arefe günü sabah açılış saati ile yine mesai yapmaya başlayacaklar. Ancak bankaların öğle tatili saati ile beraber mesai sona erecek ve bayram tatiline başlayacak. Yani bankalar arefe günü sadece yarım gün çalışacak. Eğer Arefe günü işlerinizi halledemezseniz banka mesaileri 27 Ağustos 2018 tarihi itibariyle başlayacak.

AREFE GÜNÜ PTT VE BANKALAR AÇIK MI?

Kurban Bayramı arefe gününde bankada işlem yapacak olan vatandaşlar için 12.30’a kadar işlem sağlanabilecek. 20 Ağustos 2018 Pazartesi günü saat 12.30’dan sonra tüm bankalar tatile girecek. Bayram sonuna kadar işlem yapılamayacak. Bankalar gibi PTT'ler de arefe günü öğlen saatlerine kadar işlemlerini gerçekleştirebilecek. Saat 12:30'dan itibaren kapatılan PTT'ler bir sonraki pazartesi gününe kadar işlem yapmayacak.

AREFE GÜNÜ ECZANELER AÇIK MI?

Arefe günü idari tatil ilan edildiği için sadece nöbetçi eczaneler açık olacak. Konu hakkında İstanbul Eczacı Odası'nın yaptığı açıklama şu şekilde;
31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanan Bakanlar Kurulu kararına göre, 20 Ağustos 2018 arife günü idari tatil ilan edilmiştir. “Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik”in 34. maddesi “Birden fazla eczane bulunan yerlerde, belirlenen çalışma saatleri dışında ve resmî tatil günlerinde yalnız nöbetçi eczaneler açık kalır. Nöbetçi eczane dışındaki eczaneler nöbet saatlerinde faaliyet gösteremezler.” şeklindedir.

Buna göre;

20 Ağustos Pazartesi günü sadece nöbetçi eczanelerimiz hizmet verecek, diğer eczanelerimiz kapalı olacaktır.

AREFE GÜNÜ VE BAYRAMDA SAĞLIK OCAKLARI AÇIK MI?
Bayram tatili dolayısıyla sağlık ocaklarındaki çalışma durumunu araştıran vatandaşlar, konuyla ilgili bilgi elde etmek istedi. Sağlık ocakları, resmi tatillerde nöbet usulü çalışma programı sağlamaktadır.

Yönetmeliğe göre sağlık ocakları resmi tatil günlerinde en az iki personelle 09.00 / 12.00 saatleri arasında nöbet tutacaktır;

Resmi tatil ve Cumartesi - Pazar günleri tutulacak nöbet hizmetlerinin süresi günlük 3 saat olup 9.00 / 12.00 saatleri arasında tutulacaktır. İl Sağlık Müdürlükleri bölgenin şartlarına göre bu 3 saatlik nöbet süresini süreklilik esasına uygun olarak ve nöbetin disiplin ve anlamını bozmayacak şekilde ve bölge halkına duyumunu yaparak başka saatler arsında da düzenleyebilir. Nöbet hizmetleri en az iki personel ile yürütülecektir.

AREFE GÜNÜ DEVLET BANKALARI KAPALI MI?
Kurban Bayramının gelmesi ile birlikte vatandaşlar arefe günü devlet daireleri açık olacak mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Bayram tatilinin resmi tatil olması sebebiyle devler bankaları kapalı olacak.

AREFE NEDİR?

Lügatte “tanıma” manasına gelir. Başka günlere ve Ramazan bayramından önceki güne Arefe denmez. Müslümanlığın beş şartından birisi de hali vakti yerinde olan zenginlerin hacca gitmesidir. Haccın şartlarından biri ise; Arefe günü Arafat’ın Vadiy-i Urene denilen yerinden başka herhangi bir yerinde, öğle ve ikindi namazlarından sonra vakfeye durmaktır. Bu ibadet bir Gün önce olursa, hac kabul olmaz. O bakımdan haccın kabulü, Arefe gününün doğru olmasına bağlıdır. Arabi aylar gökteki hilalin görülmesi ile başlar. Hilalin görülmesi hesap ile anlaşılan Gün veya bir sonraki gündür. Hiçbir zaman bir önceki gün değildir.

Arefe, İslam dininin kıymet verdiği günlerdendir. Bu hususlarda Peygamberimiz sallallahü aleyhi ve sellem buyurdu ki:

Arefe gününe hürmet ediniz! Çünkü Allahü tealänın kıymet verdiği bir gündür.

Arefe gecesi ibadet edenler Cehennem’den azad olur.

Arefe günü ibadet edenlerin iki senelik günahları affolur. Biri geçmiş senenin, diğeri gelecek senenin günahıdır.

Arefe günü bin ihlas okuyanın bütün günahları affolur ve her duası kabul olur. Hepsini besmele ile okumalıdır.

PAZARTESİ GÜNÜ PTT SAAT KAÇA KADAR AÇIK?
Diğer resmi kurumlarda olduğu gibi PTT’ler de Arefe Günü öğlen saatlerine kadar işlemlerini devam ettirecek. Saat 12:30’dan itibaren kapatılan PTT’ler bir sonraki pazartesi gününe kadar işlem yapmayacak. İşlemlerin başladığı haftada 30 Ağustos 2018 Perşembe gününün de resmi tatil olması nedeniyle o gün de işlem yapılamayacak. Hastaneler de diğer kurumlarla benzer uygulamayı gerçekleştirecek.

Arefe Günü bankalar açık mı? 20 Ağustos 2018 hastaneler açık mı? ile ilgili etiketler arefe günü bankalar açık mı hastaneler 20 ağustos 2018
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.